- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Mesecima trpim pritiske“: Ministarka odbrane Crne Gore povodom zahteva da joj se ukine imunitet

© Sputnik / Nebojša PopovićZastave Crne Gore
Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Specijalno državno tužilaštvo predalo je Skupštini Crne Gore zahtev za ukidanje imuniteta ministarki odbrane Oliveri Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja.
Ministarka Injac je tim povodom izjavila da mesecima trpi pritiske iz tog tužilaštva koje je, kako je navela, lažno optužuje za navodno nezakonito zasnivanje radnog odnosa za dva lica u Ministarstvu odbrane.
Predmet protiv crnogorske ministarke odbrane Specijalno državno tužilaštvo formiralo je zbog dve krivične prijave koje je protiv nje podneo bivši direktor direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov.

„Čast mi je što me goni tužilac bivše vlasti. Za mene to predstavlja dokaz da strukture koje ti pojedinci štite nemaju kontakte u Ministarstvu odbrane i da je Ministarstvo odbrane konačno postalo resor koji se vodi u skladu Ustavom i zakonom“, navela je Olivera Injac.

Ona je dodala da je u interesu javnosti da sazna sadržaj zahteva za skidanje imuniteta, jer je, kako je kazala, Specijalno državno tužilaštvo koje treba da goni počinioce najtežih krivičnih dela, lažno optužuje za navodno nezakonito zasnivanje radnog odnosa za dva lica u Ministarstvu odbrane.
„Naime, istina je u tome što mesecima trpim pritiske Specijalne državne tužiteljke, Lidije Mitrović, koja zloupotrebljavajući službeni položaj u SDT-u, pokušava da svog sina pošalje na Vojnu akademiju u Grčku, suprotno pozitivnim unutrašnjim propisima Ministarstva odbrane. Verovatno je specijalna državna tužiteljka pomislila da će ovo Ministarstvo odbrane, kao i ono prošlo, nameštati konkurse za visoko rangirani državni i politički establišment. Taj film više gledati nećete“, poručila je Olivera Injac u izjavi za portal RTCG.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala