- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izrael bombardovao fabriku fosfata u Siriji: Poginuo jedan vojnik, trojica ranjena

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSirija eksplozija
Sirija eksplozija - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Četiri taktička lovca F-16 Ratnog vazduhoplovstva Izraela izvela su vazdušne napade na fabriku za preradu fosfata u području Palmire 13. oktobra, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Vadim Kulit. Sirijska vojska nije upotrebila sisteme PVO zbog civilnih aviona.
Prema njegovim rečima, 13. oktobra između 23.35 i 23.39 časova četiri izraelska taktička lovca F-16 ušla su u vazdušni prostor Sirije u oblasti zone El Tanf u provinciji Homs koju su okupirale Sjedinjene Američke Države i izvela vazdušni napad na fabriku za preradu fosfatnih ruda u oblasti Palmire. Takođe je uništen komunikacioni toranj.

„U napadu izraelske avijacije poginuo je jedan sirijski vojnik, a trojica su ranjena. Fabrici je naneta materijalna šteta. Sirijsko vojno rukovodstvo donelo je odluku da ne koristi sisteme PVO, jer su se u momentu napada izraelske avijacije u zoni dometa protivvazdušnih sistema nalazila dva civilna putnička aviona, koji su leteli na linijama Dubai-Bejrut i Bagdad-Damask“, rekao je Kulit.

Kako je dodao, prethodnog dana je u zoni deeskalacije u Idlibu zabeleženo 10 napada sa položaja terorističke grupe Front Al Nusra (organizacija zabranjena u Rusiji).
Takođe, u provinciji Idlib teroristi su iz naselja Kalaz-Faukani lansirali kvadrokopter sa granatom koja je bačena na položaje vladinih snaga u naselju Mortlu, usled čega su ranjena tri vojnika sirijske vojske.
Napad Izraela na Damask - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
SVET
„Buk“ i „Pancir“ se pokazali na delu: Sirijske snage odbile raketni napad Izraela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala