- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB u više akcija uhapsila 18 terorista/video/

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB u akciji
Pripadnici FSB u akciji - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije osujetila je na teritoriji Vladimirovske oblasti i na teritoriji Moskve aktivnosti pristalica međunarodne terorističke organizacije, saopštila je pres-služba regionalne uprave FSB-a.
„FSB Rusije za Vladimirovsku oblast je zajedno sa saradnicima centralne službe ministarstva na teritoriji regiona i grada Moskve otkrila i presekla aktivnosti pristalica međunarodne terorističke organizacije ‘Katiba Tauhid val-Džihad’ (organizacija zabranjena u Rusiji)“, navodi se u saopštenju.
Terorističku ćeliju su činili pripadnici jedne centralno-azijske republike, koji su uključeni u akcije privlačenja stanovnika Rusije u strukture međunarodne terorističke organizacije. Između ostalog, oni se bave pozivanjem na terorističke napade i njihovom organizacijom. Uhapšena su četiri stranca kojima su oduzeta sredstva za komunikaciju i drugi materijali.

FSB uhapsila 14 osoba zbog finansiranja terorista

Pripadnici FSB-a su u sedam regiona Rusije uhapsili 14 osoba koje su umešane u finansiranje terorističke organizacije „Hajat Tahrir aš-Šam“ (zabranjena u Rusiji), navodi se u saopštenju centralne pres službe FSB-a.

„FSB je Moskvi, republici Dagestan, Habarovskom kraju, Kurganskoj, Penzenskoj, Uljanovskoj i Samarskoj oblasti uhapsila lica koja su umešana u finansiranje međunarodne terorističke organizacije ‘Hajat Tahrir aš-Šam’ koja je zabranjena u Rusiji, a koja je aktivna na teritoriji Sirije“, piše u saopštenju.

Protiv petorice uhapšenih je pokrenut krivični postupak zbog učešća u terorizmu.
Tahrir el Šam“ je jedna od glavnih radikalnih islamističkih organizacija, koja je učestvovala u građanskom ratu u Siriji. Formirana je 2017. godine na bazi terorističke grupe „Front al Nusra“, takođe zabranjene u Rusiji.
Pripadnici FSB-a tokom privođenja osumnjičenih za terorizam - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
RUSIJA
Razbijena ćelija „Partije islamskog oslobođenja“: Ruske službe uhapsile terorističke vođe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala