- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Avioni-amfibije: Putin naložio formiranje specijalne vatrogasne eskadrile

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAvion Be-200ČS za gašenje požara
Avion Be-200ČS za gašenje požara - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se u Rusiji formira specijalna vatrogasna eskadrila koju će činiti 22 aviona i helikoptera, saopštila su Sputnjika dva izvora u Ministarstvu za vanredne situacije Rusije.
„U skladu sa nalogom predsednika države, zajedno sa državnom korporacijom ‘Rosteh’ biće formirana eskadrila za gašenje požara u čiji će sastav ući deset aviona Be-200ČS, deset helikoptera Ka-32A11M i dva helikoptera Mi-26T“, rekao je sagovornik.
Drugi izvor je pojasnio da će eskadrila biti formirana sredstvima Fonda za nacionalno blagostanje, a koristiće se i finansijska sredstva državne korporacije „Rosteh“.

„Plan je da deo osnovne grupe čine helikopteri Ka-32A11M i avion-amfibija Be-200. Ka-32A11M je najnovija modifikacija poznatog helikoptera koji ima motor povećane snage, kabinu od stakla i moderan sistem za gašenje požara. Avion Be-200 je unikatan i ovi avioni su veoma traženi za gašenje šumskih požara“, naveli su u kompaniji „Rosteh“.

U korporaciji su rekli da iskustvo stečeno u borbi sa prirodnim i veštački izazvanim požarima pokazuje da je potrebno povećati broj specijalnih letelica.
Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
RUSIJA
Putin imenovao novog šefa Ministarstva za vanredne situacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala