- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zelenski postao problem za Zapad?

© REUTERS / GLEB GARANICHPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
Pratite nas
U Sjedinjenim Državama su postali skeptični prema predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom, on je postao problem za Zapad, rekao je poslanik Rade iz opozicione stranke „Opoziciona platforma – za život“ Oleg Vološin.
On tvrdi i da je s takvim stavom u posetu Moskvi došla zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland.
„Iz mojih izvora znam da je ona jedan od pokretača promene u odnosu Vašingtona prema timu Zelenskog. Ona je veoma skeptična i smatra da je Zelenski u svim aspektima ili nepredvidiv ili se ne može kontrolisati“, rekao je Vološin.
Prema njegovim rečima, u Vašingtonu postoji stav da nekakvu eskalaciju može da izazove samo Kijev, imajući u vidu da je predsednik Džozef Bajden u proleće pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina i da u velikoj meri zahvaljujući tome „Ukrajina postoji u ovom vidu kao što je sada“.
„I Nulandova će s tim u vezi (u Moskvi) očigledno čuti isto. Vidite šta ćete sa svojim Zelenskim. Ne može se kontrolisati, nepredvidljivog je ponašanja i ima podataka da nekada donosi odluke u izmenjenom stanju svesti. I to je problem. I to je problem već za sve, ne samo za Moskvu, nego i za Vašington, za Zapad“, rekao je on.
Podsetimo, zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u naveo je članku za „Komersant“ da su pregovori sa trenutnim rukovodstvom Ukrajine besmisleni, jer su to neznalice i ljudi bez obaveza koji stalno menjaju pozicije i da je potrebno sačekati da se u Kijevu pojavi zdravo rukovodstvo.
„Oni stalno menjaju pozicije kako bi udovoljili svojim prekookeanskim gazdama i političkoj konjukturi“, naveo je Medvedev govoreći o trenutnoj vlasti Ukrajine.
Govoreći o ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom, Medvedev je uveren da je on dužan da brani stavove koji su mu odvratni i nazvao ga „čovekom izokrenutim naopačke“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala