- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD: Nema normalizacije veza sa Asadom pre političkog rešenja

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da podrže normalizaciju veza sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom ni njegovu rehabilitaciju sve dok ne dođe do nepovratnog napretka ka političkom rešenju u Siriji, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.
On je na konferenciji za novinare potvrdio da su prioriteti Vašingtona u Siriji usredsređeni na pružanje humanitarne pomoći, na sprečavanje svih terorističkih aktivnosti koje bi mogle biti usmerene na SAD i na smanjenje nasilja.
U međuvremenu, ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu optužio je SAD i Rusiju da nisu ispunile obećanje da će sprečiti kurdske oružane frakcij u Siriji da napadaju Tursku i poručio da je Ankara primorana samostalno da deluje kako bi eliminisala pretnje.
Komentari šefa turske diplomatije usledili su nekoliko dana nakon što je i predsednik Turske Redžep Taip Erdogan izjavio da Ankara gubi strpljenje nakon niza napada iz Sirije na njegovu zemlju i upozorio da je moguć novi turski vojni napad na Siriju.
Sirija: Muftija Damaska poginuo u terorističkom napadu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SVET
Turska: Rusija i Amerika nisu ispunile obaveze na severu Sirije, sami ćemo isterati teroriste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala