Neši s ljubavlju: Rođendan u „Buhi“ uz Bajagu, Loknera i živo sećanje na omiljenog glumca

© Foto : Boško Buha, arhivaKompozitori predstave "Mačak u čizmama" Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Loner
Kompozitori predstave Mačak u čizmama Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Loner  - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
Pratite nas
Trodnevnim pozorišnim maratonom pod nazivom „Neši s ljubavlju“ pozorište „Boško Buha“ obeležava 71. rođendan. Prema rečima njegovog direktora, dramskog pisca Igora Bojovića ova velika teatarska smotra posvećena je nedavno preminulim saradnicima „Buhe“.
„Radovaće me ako publika bude izlazila sa naših predstava sa osmehom Nenada Nenadovića koji označava duh pozorišta „Boško Buha“, ali i sa poslovičnom temeljnošću našeg Mihaila Todorovića Kepe“, kaže upravnik Bojović.
„Događaj je pre svega zamišljen kao obeležavanje rada našeg inspicijenta Mihaila Todorovića Kepe i našeg glumca Nenada Nenadovića koji je godinama bio prepoznatljiv znak našeg pozorišta i koji je igrao u gotovo svim našim predstavama.“

Nastup poznatih muzičara

Prema Bojovićevim rečima, sve predstave koje budu izvedene u okviru ove manifestacije, a to su „Krčmarica Mirandolina“, „Mačor u čizmama“ i „Florentinski šešir“, su komadi u kojima je Nenadović ostvario značajne uloge.
„Glumci koji su se našli u Nešinoj alternaciji u pomenutim predstavama iznose te uloge sa velikom emocijom, uprkos trudu da budu autentični, drugačiji, da budu svoji, da ne imitiraju Nešu“, otkriva upravnik i dodaje da će poseban događaj u okviru pozorišnog maratona biti nastup poznatih muzičara, saradnika „Boška Buhe“.
„Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner rade muziku za brojne predstave našeg pozorišta kao što su nedavno radili za „Mačora u čizmama“. Uveličaće ovaj događaj svojim ličnim prisustvom i nastupiti večeras na obeležavanju našeg rođendana“, precizira Bojović.
Na pitanje kako pozorište funkcioniše u vreme pandemije koronavirusa i na koji način motivisati publiku da dođe na predstave bez straha za svoje zdravlje, naš sagovornik odgovara:
© Foto : Boško Buha, arhivaMačor u čizmama Igora Bojovića
Mačor u čizmama Igora Bojovića - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
Mačor u čizmama Igora Bojovića
„Funkcioniše zahvaljujući merama koje se redovno sprovode, a koje čine publiku bezbednom da gleda naše predstave. Sam čin izvođenja predstava je znak da smo živi i zdravi, da igramo komade i nastupamo redovno.“
Igor Bojović dodaje da „Boško Buha“ u svoju 72. godinu ulazi spremajući novu premijeru. U pitanju je, kaže, jedan od najboljih tekstova Stevana Koprivice, priča o Romeu i Juliji na savremen način - „Bokeški D – mol“ u režiji Milana Karadžića. Plan je da ova predstava premijerno bude izvedena do Nove godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala