- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zabranjeno nametanje obavezne vakcinacije u Teksasu, ko prekrši naredbu biće kažnjen novčano

© David HerreraNatpis "Dobro došli u Teksas"
Natpis Dobro došli u Teksas - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Guverner Teksasa Greg Abot izdao je izvršnu naredbu kojom se kompanijama ili drugim subjektima zabranjuje da pojedincima u državi nameću obaveznu vakcinu protiv kovida.
U naredbi se navodi da "nijedan subjekt u Teksasu" ne može tražiti dokaz o vakcinaciji ni od jednog pojedinca, od svojih zaposlenika ili kupaca.
“Ovim obustavljam sve relevantne odluke u meri u kojoj je to potrebno za sprovođenje ove zabrane", naveo je Abot i naglasio da će oni za koje se utvrdi da krše ovu naredbu biti kažnjeni novčanom kaznom.
Abot je takođe najavio da je pitanje zabrane nametanja obavezne vakcine dodao na dnevni red sledeće posebne sednice državnog tela, preneo je Si-Bi-Si.
"Naredba će biti ukinuta nakon usvajanja zakona", rekao je Abot.
Vakcina protiv kovida je sigurna, efikasna i naša najbolja odbrana od virusa, ali bi trebalo da ostane dobrovoljna a ne nametnuta kao obavezna”, rekao je Abot.
Ovim potezom republikanski guverner Abot usprotivio se predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu, koji je pozvao poslodavce širom zemlje da zaposlenima narede vakcinaciju protiv korona virusa ili im zaprete otkazom.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala