- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Da budem iskren, ovo je samo jeftin način da napune svoje džepove“

© REUTERS / MASSIMO PINCABelgijski golman Tibo Kurtoa
Belgijski golman Tibo Kurtoa - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Belgijski golman Tibo Kurtoa kritikovao je Evropsku kuću fudbala (UEFA) zbog toga što postoji utakmica za treće mesto Lige nacija, što je, kako ističe, jeftin pokušaj da se zaradi novac.
Kurtoa je sa Belgijom izgubio oba meča plej-ofa Lige nacija, pa je njegova reprezentacija zauzela četvrto mesto, iza Italije, Španije i šampiona Francuske.
Iskusni golman ne vidi poentu u tome da se u Ligi nacija igra utakmica za treće mesto.
„Ova utakmica je samo utakmica za novac, da budem iskren. Igramo je samo jer je to jeftin način da se UEFA dokopa novca“, rekao je Kurtoa.
Raspored utakmica u fudbalu je problem već godinama, a čelni ljudi fudbala u FIFA i UEFA su često optuživani da dodatno opterećuju raspored bez razmišljanja o igračima.
Kurtoa je, primera radi, od sredine avgusta i nove sezone odigrao 14 utakmica, a prethodna sezona, tokom koje je nastupio na 61 meču za 285 dana, završila mu se 2. jula u četvrtfinalu Evropskog prvenstva
Razbesnelo ga je i to što FIFA razmišlja da uvede Svetsko prvenstvo na svake godine, umesto sa standardnih četiri godine razmaka.
Kilijan Mbape ljubi trofej Lige nacija koje je osvojio sa Francuskom - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
SPORT
Svet bruji o „skandalu“ u finalu: „Nema nikakvog smisla...“ /video/
„Mogu da se ljute koliko hoće što ekipe hoće Superligu, ali njih ne zanimaju igrači, zanima ih samo da napune svoje džepove. I sada čujemo to da se Evropsko ili Svetsko prvenstvo igraju svake godine?! Kada da se mi odmorimo? Nikada...“, dodao je Kurtoa.
Problem nije samo umor, već je to i rizik od povreda zbog prenatrpanog rasporeda.
„Na kraju dana povređivaće se glavni igrači i tako u krug. Mi nismo roboti. Za nas je sve ovo samo više utakmica, a manje odmora. Sledeće godine imamo Svetsko prvenstvo u novembru, a sezona traje do juna. Povređivaćemo se. Nikoga ne zanimaju igrači i ako ništa nikada ne kažemo ništa se nikada neće ni promeniti“, podvukao je 29-godišnji golman Real Madrida.
Sanjaju li: Arapi osvajaju Englesku – pala još jedna „tvrđava“
Pravila (ne) mogu biti ista i za Milorada i za Đerdana /foto/
Milošević „leti“ iz komšiluka – na najbizarniji mogući način
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala