- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Slovenski štit 2021“: Zajednička vežba ruske i srpske vojske u Srbiji

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir Banda„Slovenski štit 2021“
„Slovenski štit 2021“ - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije ove nedelje realizuju taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Slovenski štit 2021“.
Organizovanje i izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava u zaštiti teritorije i sopstvenih snaga tema je zajedničke vežbe, koja se održava na vojnim poligonima i u vazdušnom prostoru Republike Srbije.
U skladu sa scenarijom vežbe, biće obrazovana zajednička grupacija PVO Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije koja će uvežbavati borbene radnje i postupke u operaciji zaštite strategijskog objekta od izviđanja i dejstva iz vazduha.
Realizacijom ovakvih vežbi unapređuje se obučenost komande i jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvođenje operacija PVO, razmenjuju iskustva, jača bilateralna vojna saradnja i podiže interoperabilnost Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Artiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovnu odbranu „Pancir S1“ na poligonu Pasuljanske livade - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
"Slovenski štit": Rusija šalje sisteme PVO u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala