Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sela na severu sa većinskim Albancima prelaze pod nadležnost Policijske stanice Južna Mitrovica

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Ministar policije privremenih institucija u Prištini Đeljalj Svečlja poručio je da će sela u kojima većinski žive Albanci u blizini severne Kosovske Mitrovice preći u nadležnost Južne policijske stanice.
Svečlja je na Fejsbuku napisao da su ovaj zahtev uputili Albanci iz više sela i gradonačelnik južne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri.
„Nakon zahteva gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija i stanovnika sela Suvi Do, kao i pregleda katastarskih mapa opštine Južna Mitrovica, katastarske zone Suvi Do, Gušavac, Gornje i Donje Vinarce i Vitomirić prelaze pod odgovornost policijske stanica u Južnoj Mitrovici“, napisao je Svečljla.
Prema njegovim rečima, ova odluka je danas stupila na snagu, a o tome su obavešteni generalni direktor policije Samedin Mehmeti i dva regionalna direktora policijskih stanica.
Mešovito selo Suvi Do, koje se nalazi na par kilometara od severne Kosovske Mitrovice, katastarski pripada opštini Severna Mitrovica čiji su pripadnici policije do sada kontrolisali ovaj put što je što je Srbima u ovom kraju davalo određenu sigurnost.
Ipak, nastojanje gradonačelnika Agima Bahtirija su da Suvi Do pripoji Južnoj Mitrovici, preneo je Kosovo onlajn.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala