- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska flota dobila pojačanje: Stigla najnovija nečujna podmornica, naoružana „Kalibrima“ /video/

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaRuska podmornica "Magadan"
Ruska podmornica Magadan - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Najnovija ruska dizel-električna podmornica „Magadan“ projekta 636.3 primljena je u sastav Ratne mornarice Rusije.
„U Sankt Peterburgu u 'Admiralitetskom brodogradilištu' održana je svečana ceremonija predaje velike dizel-električne podmornice 'Magadan' u sastav Ratne mornarice Rusije. Na podmornici je razvijena Andrejevska zastava“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.
Kako je saopštio glavni komandant Ratne mornarice Rusije Nikolaj Evmenov, preduzeće „Admiralitetsko brodogradilište“ je mesec dana pre utvrđenog roka predalo podmornicu „Magadan“ Ratnoj mornarici. Kako je istakao, to govori da su u brojnim oblastima vojne brodogradnje postignuti ozbiljni rezultati.
On je podsetio da je prethodna podmornica projekta 636.3 „Volhov“ takođe predata Ratnoj mornarici mesec pre utvrđenog roka.
Ugovor o izgradnji serije od šest podmornica projekta 636.3 za Tihookeansku flotu potpisan je u septembru 2016. godine. Prva podmornica „Petropavlovsk-Kamčatski“ predata je Ratnoj mornarici u novembru 2019. godine, a druga – „Volhov“ uključena je u sastav Tihookeanske flote u oktobru 2020.
Izgradnja treće podmornice „Magadan“ započeta je u novembru 2019. U toku je izgradnja četvrte, pete i šeste podmornice projekta 636.3 – „Ufa“, „Možajsk“ i „Jakutsk“. Planirano je da bi cela serija podmornica trebalo da bude predata floti do 2024. godine.
Ruske dizel-električne podmornice projekta 636.3 „Varšavjanka“ na Zapadu zovu „Crne rupe“ zbog nečujnosti.
Predviđene su za borbu sa podmornicama i brodovima protivnika, za odbranu pomorskih baza i komunikacija, kao i za izviđanje i patroliranje.
Podmornice projekta 636.3 naoružane su sistemom visoko preciznog oružja „Kalibar PL“, a poseduju i modernizovanu radio-elektronsku opremu.
Univerzalna samonavođena torpeda (UGST) Fizik - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Opasnost iz dubina: Čega se najviše plaše admirali NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala