- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rjabkov i Nulandova: Rusija predlaže Americi ukidanje svih ograničenja

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmerička zastava na automobilu ispred MIP Rusije
Američka zastava na automobilu ispred MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Moskva je predložila Vašingtonu međusobno ukidanje svih ograničenja koje su Rusija i SAD uvodile jedna drugoj u poslednjih nekoliko godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Posebna pažnja je posvećena pitanjima koja se tiču rada diplomatskih misija Rusije i SAD na teritorijama te dve zemlje. Ruska strana je istakla da neprijateljske antiruske akcije neće ostati bez odgovora, ali da Moskva ne teži daljoj eskalaciji. Predlažemo da se ukinu sva ograničenja koje su obe strane uvodile u poslednjih nekoliko godina“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, objavljenom nakon sastanka zamenika šefa ruske diplomatije Sergeja Rjabkova i zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland.

Takođe se navodi da je Rjabkov tokom sastanka istakao da nastavak konfrontacione politike Vašingtona može da dovede do dalje degradacije odnosa sa Moskvom.
„Potreban je realističan pristup koji podrazumeva izgradnju odnosa na osnovu principa ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja interesa“, precizirano je u saopštenju.
Podsetimo, zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov danas se sastao u Moskvi sa zamenicom američkog državnog sekretara Viktorijom Nuland. Razgovori u Ministarstvu spoljnih poslova su trajali oko dva sata, a Rjabkov ih je opisao kao krajnje otvorene.
Pogled na američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
RUSIJA
Senatori traže od Bajdena: Proterajte 300 ruskih diplomata ako Moskva ne ispoštuje princip pariteta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala