- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin u prvom obraćanju novom sazivu Dume saopštio koji joj je glavni zadatak

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom prvog obraćanja poslanicima novog saziva Državne dume rekao je da je poverenje koje su Rusi iskazali izabranim poslanicima povezano sa nadom građana u kvalitetniji rad na svim nivoima vlasti, te im je dao odgovarajuća uputstva u daljem radu.
Putin je rekao da se zemlja suočava sa mnogo izazova, ali da su niski prihodi stanovništva glavni neprijatelj Rusije, te da „predstavljaju pretnju po stabilan razvoj za demografsku budućnost“.

„Naravno, osnovni zadatak je povećanje prihoda građana, otvaranje radnih mesta u svim regionima zemlje. Zatim dalji rast ekonomije, izmena njene strukture, podrška visoko tehnološkim oblastima“, istakao je ruski predsednik.

Putin je naložio da se u roku od mesec dana razviju dodatne mere podrške stanovnicima zemlje u uslovima povećane inflacije.
Takođe je naglasio da se u narednim godinama mora formirati jedinstven sistem podrške porodicama sa decom, „počevši od momenta kada buduća majka još čeka dolazak deteta na svet pa sve dok dete ne završi školu“. Ruski predsednik je istakao da su već počeli sa formiranjem tog sistema.
Putin je takođe pozvao da se uklone prepreke za rad malih preduzeća kako bi se poboljšalo blagostanje porodica.
Obraćajući se poslanicima, ruski predsednik je precizirao da je važno da se poštuju parlamentarne tradicije i da se svakodnevno svojim radom opravdava stečeno poverenje. Takođe je dodao da se u Državnoj dumi moraju čuti različita mišljenja i moraju se usvajati uravnotežena rešenja.
Pritom, inicijative poslanika moraju odgovarati nacionalnim ciljevima razvoja i moraju biti ono što zahteva „zemlja, društvo i građani“.
Govoreći o vakcinaciji protiv virusa korona, predsednik je ukazao na značaj informisanosti stanovništva u okviru kampanje vakcinacije.
„U mnogim regionima beleži se porast zaraženih. Medicinsko osoblje radi u teškim uslovima. Vakcinacija može spasiti ljude od zaraze, od teškog toka bolesti. Svi to dobro znamo. Neophodno je da se poveća tempo vakcinacije“, rekao je ruski predsednik.
Podsetimo, izbori za Državnu dumu Rusije održani su 17-19. septembra. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije (CIK), nakon obrade više od 95 odsto glasova, najveći broj glasova je osvojila Jedinstvena Rusija sa više od 49 odsto glasova. Iza nje sledi Komunistička partija (19 odsto), a zatim LDPR (7,5 odsto) i Novi ljudi (5,4 odsto)
Plenarnoe zasedanie Gosdumы RF - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
RUSIJA
Prva sednica Dume u novom sazivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala