Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ne misle u Prištini svi isto: Samit u Beogradu je veliki uspeh državnog vrha Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićUčesnici samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu
Učesnici samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Politički analitičar Nedžmedin Spahiu izjavio je da je Samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu veliki uspeh državnog vrha Srbije.
Spahiu ukazuje da je tema Kosova bila neizbežna tokom Samita, i da govoreći o Kosovu predsednik Aleksandar Vučić nije zloupotrebio status Srbije kao zemlje posmatrača.
“To je značajan podvig na političkom planu i možemo reći da je to uspeh političkog vrha Srbije”, izjavio je Spahiu za Kosovo onlajn.
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je prethodno da smatra da Srbija “lažnim pričama i argumentima” nastoji da iskrivi sliku o Kosovu, a kao primer je navela govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na samitu Pokreta nesvrstanih.
Komentarišući izjavu predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani da je Srbija lažnim pričama nastoji da iskrivi sliku o Kosovu navodeći kao primer govor predsednika Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih, Spahiu ističe da je ta reakcija kosovske predsednice bila nerpimerena i da je Srbija iskoristila priliku da na marginama Samita jača svoju spoljnu politiku.

"Nekima se to nije dopalo i reagovali su na način koji nije najbolji. Svaka država bi to iskoristila, niko nije kriv Vjosi Osmani i Kosovu zbog toga što ne uspevaju da organizuju nešto slično".

Spahiu je ocenio da svaka država koristi ono što joj je pri ruci.
"Nije dobro što Srbija ima neprijateljski stav prema Kosovu, ali ne možemo reći da to nije uspeh političkog vrha Srbije”, navodi Spahiu.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala