- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Misteriozna eksplozija u Americi: Čula se u dve države, niko ne zna šta je uzrok

CC0 / Pexels/Mary Taylor / Mladić koji je začepio uši rukama
Mladić koji je začepio uši rukama - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Stanovnici u američkim državama Nju Hempšir i Masačusets čuli su i osetili jak prasak, a zvaničnici rade na ispitivanju šta se tačno dogodilo.
Stanovnici su prijavili da su čuli nešto što zvuči kao eksplozija i da su osetili veliki potres, a sa druge strane, mnogi stanovnici mislili su da je to bio zemljotres, prenosi Gardijan.
Međutim, kako navodi zvaničnik Nacionalnog informacionog centra za zemljotrese, a koji je deo američkog Geološkog zavoda, nema dokaza o seizmičkoj aktivnosti u regionu Nove Engleske u protekloj nedelji.
Drugi stanovnici su se pitali da li je jak zvuk koji su čuli i potres koji su osetili možda došao od meteorita koji je pao na zemlju ili od aviona.
„Dogodila se neka vrsta glasnog praska koji je potresao celu našu kuću“, rekao je jedan od stanovnika Den Brajan iz Nju Hempšira za Njujork tajms.
„To je bilo kao zvučni udar, bilo je jako čudno i zato su svi u početku mislili da je to eksplozija“, rekao je Brajan.
Prvi koji su reagovali na pozive zabrinutih stanovnika su izveštavali o incidentu, a među prvima je šef vatrogasne službe Nju Hempšira Den MekDonald koji je rekao da je čuo buku i osetio „blagu vibraciju“.
Ubrzo nakon toga, njegova vatrogasna služba dobila je brojne pozive u vezi s eksplozijom.
Nedostatak zabeleženih zemljotresa u tom području, sa druge strane ne isključuje mogućnost za manji zemljotres koji je uobičajen za Nju Hempšir, rekla je za američke medije geofizičarka Džesika Tarner, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala