- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Leteći tenkovi“ na nebu iznad Srbije: Rusko-srpska posada demonstrirala umeće pilotiranja /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNalet helikoptera Mi-35
Nalet helikoptera Mi-35 - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Zajedničke rusko-srpske posade vojnih helikoptera Mi-35 na aerodromu Lađevci izvele su prve letove u okviru taktičkih letačkih vojnih vežbi „Bars 2021“, prenosi televizija „Zvezda“.
Piloti su izvršavali letačke zadatke na određenim intervalima i distancama, izveli su jednostavnije i složene akrobatske figure u zadatoj zoni, a takođe su uvežbavali borbeno pokrivanje jedinica koje su učestvovale u evakuaciji lica u nevolji.

„Cilj ove vežbe je obuka zajedničkih posada Rusije i Srbije na avionima MiG-29, helikopterima Mi-8 i Mi-35 za izvršavanje zadataka prema nameni. Juče je održana teorijska obuka, a danas smo počeli sa praktičnim letovima tokom kojih smo uvežbavali usklađenost posada prilikom grupnih letova, tokom izvođenja složenih figura, sletanja na nepripremljeno mesto koje piloti sami biraju iz vazduha“, izjavio je pukovnik Konstantin Surikov.

U okviru vojnih vežbi „Bars 2021“ posade uvežbavaju borbeno manevrisanje i vazdušnu bitku u paru, napadanje ciljeva male brzine pomoću lovaca MiG-29, desant i evakuaciju jedinica u nevolji, izvođenje složenih figura i druge zadatke predviđene za helikoptere Mi-8 i Mi-35.
Taktičke vojne vežbe „Bars 2021“ trajaće do 16. oktobra 2021. godine. Ukupno će biti uključeno desetak jedinica vazduhoplovne tehnike Vazduhoplovstva i PVO Srbije.
Generalna proba prikaza „Sloboda 2019“ - avioni MiG-29 RV i PVO Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
U Srbiji počele rusko-srpske letačke vežbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala