Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Osumnjičeni da su terali osobu sa invaliditetom da prosi u Beogradu i daje im 100 evra dnevno

© Sputnik / Ivana AntićMUP Srbije
MUP Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2021
Pratite nas
Policija je nakon višemesečne istrage uhapsila članove kriminalne grupe iz Beograda osumnjičene za trgovinu ljudima. Članovi te grupe sumnjiče se da su sedam godina terali osobu sa invaliditetom da prosi i da im daje minimum 100 evra dnevno.
Zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima uhapšeni su J. S. (1971), J. S. (1996) i M. Ž. (1996) iz Beograda, saopštio je MUP.
Sumnja se da su, u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, koristeći teške životne prilike četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi, kaže se u saopštenju.
Dodaje se da je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra.
Eksploatacijom žrtve trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe na mesečnom nivou, kako se sumnja, pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe.
Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, preneo je javni servis.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala