- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Završen Izvještaj o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra

© Sputnik / Dejan SimićPolicija na blokadama ispred Cetinja pretresa i privodi učesnike
Policija na blokadama ispred Cetinja pretresa i privodi učesnike - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Komisija crnogorskog Vladinog Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi završila je izvještaj o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju.
Šef Komisije i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović, kazao je Sputnjiku da je izvještaj proslijeđen Vladinom Birou za bezbijednost.
Ivanović je kazao da o sadržini izvještaja ne može govoriti, jer taj dokument ima oznaku tajnosti.
Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dvije sedmice trebalo da sačini izvještaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbjednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju. Najavljeno je bilo da će izvještaj biti gotov tokom prošle sedmice, ali ga ni tada nije bilo.
Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje povjerenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan navodnim oklijevanjem u izdavanju direktiva policiji 4. septembra.
Nakon izjave Dritana Abazovića da će uskratiti podršku Vladi ako bude inicirano razrješenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.
U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici UP, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Ministarstva odbrane i savjetnik vicepremijera.
Komisija je finalnu procjenu postupanja sektora bezbjednosti i njegovih čelnika sačiniti na osnovu izvještaja policije, MUP-a i ANB-a u vezi događaja na Cetinju.
Mitropolit Joanikije u cetinjskom manastiru - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
REGION
Mitropolit otkriva šta se dešavalo u noći uoči ustoličenja
Policija na Dvorskom trgu na Cetinju 4. Septembra
 - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
REGION
Vlada nagrađuje policajce koji su bili na Cetinju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala