Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zahvalnost Rusiji uoči otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeNebojša Stefanović i Andrej Bojcov
Nebojša Stefanović i Andrej Bojcov - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije Andrejem Bojcovim, uoči sutrašnjeg svečanog otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2021”.
Ministar Stefanović ocenio je da saradnja naših dveju bratskih zemalja u oblasti odbrane ide konstantno uzlaznom linijom i izrazio veliko zadovoljstvo dostignutim nivoom u vojnotehničkoj saradnji. On se zahvalio Ruskoj Federaciji na pomoći u jačanju kapaciteta Vojske Srbije, a na osnovu postignutog dogovora dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina iz 2016. godine.
Takođe, ministar odbrane je i ovom prilikom izrazio zahvalnost Srbije Rusiji na čvrstoj i doslednoj podršci koju pruža u očuvanju našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Zamenik direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije Andrej Bojcov zahvalio se na pozivu za učešće na ovogodišnjem jubilarnom 10. Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“.
On je ocenio da su odnosi naših zemalja u oblasti odbrane na izuzetnom nivou i da posete visokog nivoa svakako doprinose njihovom jačanju. U tom kontekstu on se osvrnuo na učešće ministra Stefanovića na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti i njegov susret sa ministrom Sergejem Šojguom, kao i na činjenicu da je Srbija ove godina bila po prvi put jedan od 11 suorganizatora Međunarodnih vojnih igara.
Sagovornici su se saglasili u opredeljenosti za razmatranje daljih mogućnosti unapređenja saradnje, posebno u vojno-tehničkoj i vojno-ekonomskoj oblasti.
Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Otvoren sajam naoružanja u Beogradu, Srbija i Azerbejdžan potpisali sporazum o vojnoj saradnji /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala