- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Članak Medvedeva o Ukrajini odražava stav Rusije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Kremlj smatra da je članak zamenika predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva o Ukrajini važan, u njemu se mnogo naziva pravim imenima i to je u skladu sa onim što je već rečeno na različitim nivoima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Naravno, ovo je veoma važna publikacija Dmitrija Anatoljeviča (Medvedeva) u uglednom listu. Zaista, mnoge stvari se nazivaju pravim imenom. Na različitim nivoima smo više puta govorili o poteškoćama u uspostavljanju dijaloga zbog činjenice da ukrajinska strana, ukrajinsko rukovodstvo ne sprovodi prethodne sporazume“, rekao je Peskov novinarima.
On je naglasio da je Moskva više puta govorila o da ne postoji mogućnost direktnih kontakata dvaju predsednika sve dok ne bude bilo razumevanja šta bi trebalo da bude na dnevnom redu.
„Stoga je u tom pogledu sve što je napisao Dmitrij Anatoljevič apsolutno u skladu sa onim što je već bilo rečeno različitim formulacijama na različitim nivoima“, dodao je portparol ruskog predsednika.
On je naglasio da se modaliteti ne menjaju i ne menja se ni status relizacije prethodnih sporazuma.
„I u tom kontekstu, naravno, neke perspektive (za održavanje sastanka predsednika) za sada se razmatraju. Iako je predsednik u više navrata izjavio svoju spremnost“, precizirao je Peskov.
Medvedev je u ponedeljak objavio članak u kojem je rekao da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, plašeći se da mu se desi još jedan „Majdan“, bio primoran da promeni svoju političku i moralnu orijentaciju i počne da brani stavove nacionalista koji su mu odvratni. Istovremeno, Medvedev smatra da je sadašnji predsednik Ukrajine „čovek sa određenim etničkim korenima koji je celog života govorio ruski“. Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije istakao je da su u takvoj situaciji pregovori sa ukrajinskim liderom nemogući.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala