- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Odlažu se suđenja Joanikiju i nikšićkim sveštenicima?

© Foto : Youtube/Ostrog Tv Studio/PrintscreenUhapšeni sveštenici iz Nikšića
Uhapšeni sveštenici iz Nikšića - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Suđenje ondašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici nikšićkih sveštenika, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti zbog litije koja je prošle godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, održana u Nikšiću, biće po svemu sudeći odloženo.
Suđenje je trebalo da bude nastavljeno u Osnovom sudu u Nikšiću 13. 14 i 15. oktobra, ali je jedan od okrivljenih sveštenika, kako kaže advokat Sava Kostić, jedan od branilaca Vladike Joanikija, dobio rešenje o samoizolaciji zbog kontakta sa članovima porodice koji imaju virus korona.
Dokumenta koja to potvrđuju advokat Kostić je danas dostavio sudiji Igoru Đuričkoviću, koji vodi ovaj sudski postupak, tražeći da se suđenja, zakazana za 13. 14 i 15. oktobar, odlože, prenosi Eparhija budimljansko-nikšićka.
„Kako sprečenošću jednog od okrivljenih sveštenika da dođe na suđenje nisu ispunjeni zakonski uslovi, verujem da će sudija to uvažiti i odložiti suđenje. O novim terminima suđenja bićemo naknadno obavešteni“, naveo je advokat Kostić.
Mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i sveštenicima: Slobodanu Jokiću, Draganu Krušiću, Danilu Zirojeviću, Vasiliju Brboriću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću i Nikoli Marojeviću na teret se stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala