- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Od države 30 evra pomoći 1. novembra

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaNovčanice od 5, 10 i 20 evra
Novčanice od 5, 10 i 20 evra - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će punoletni građani Srbije 1. novembra dobiti po 30 evra. Reč je drugom delu državne pomoći za koju su se građani prijavljivali ranije ove godine, a u maju dobili prvi deo u iznosu od 30 evra.
„Mi ćemo 1. novembra isplatiti 30 evra svim punoletnim građanima Srbije. To je onih 30+30 evra, za koje su se ljudi već prijavili. Imamo taj novac na računu i nastavljamo podršku građanima“, kazao je Mali.
Ministar je podsetio i na isplatu od 20 evra pomoći u decembru mesecu, za koju još nije definisan tačan datum, a za koju će prijava početi 15. novembra.
„Naša država je pokazala koliko je jaka i stabilna, sve smo isplaćivali u dan. Svima takav partner treba, a Srbija je u međuvremenu takva zemlja i postala“, ocenio je Mali za Hepi televiziju.
On je naveo da će Srbija ove godine imati najmanje 7 odsto rasta.
„Mi trenutno gradimo sedam auto-puteva i brzih saobraćajnica, nadamo se da će do kraja godine biti još tri“, poručio je Mali.
Danas počinje i prva Misija Međunarodnog monetarnog fonda u okviru redovne revizije novog aranžmana Srbije sa MMF-om, tokom koje će biti održan niz sastanaka sa predstavnicima Vlade Srbije i finansijskih institucija.
„To će trajati sledeće dve nedelje, preći ćemo sve detaljno", kazao je on.
Mali naglašava da će minimalna zarada u Srbiji od 1. januara biti uvećana za 9,4 odsto, preneo je B92.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala