- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svet bruji o „skandalu“ u finalu: „Nema nikakvog smisla...“ /video/

© AP Photo / Luca BrunoKilijan Mbape ljubi trofej Lige nacija koje je osvojio sa Francuskom
Kilijan Mbape ljubi trofej Lige nacija koje je osvojio sa Francuskom - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Golom Kilijana Mbapea u finalu Lige nacija reprezentacija Francuske došla je do pobede nad Španijom od 2:1, ali je utakmica ostala u senci skandala zbog toga što je pobedonosni gol postignut iz ofsajda.
Francuzi su u polufinalu savladali Belgijance, a zatim i Špance posle neizvesne završnice u kojoj su gubili sa 1:0.
Posle pogotka Ojarsabala izjednačio je fenomenalnim udarcem Karim Benzema, a onda u 80. minutu rezultat na 2:1 postavio Mbape.
Kako tvrde Španci, a i kako deluje na ponovljenom snimku – iz ofsajda.
„Ovo je bio očigledan ofsajd. Sudija mi je rekao da sam pokušao da udarim loptu. Šta je trebalo da uradim? Da se pomerim i da ga pustim da neometano ode ka golu? Izgleda da je pravilo baš takvo“, rekao je Garsija.
Štoper Barselone Erik Garsija bio je taj zbog kojeg je Mbape, iako je bio u ofsajdu, uspeo da postigne gol, a razlog je jednostavan, ali nelogičan.
Naime, iako je VAR pokazao da je Francuz u nedozvoljenoj poziciji, to što je Garsija pokušao, odnosno na trenutak uspeo da preseče loptu koja je išla ka njemu je Mbapea vratilo u dozvoljenu poziciju.
Iako Garsija nije znao da li je protivnik iza njegovih leđa u ofsajdu i iako je jedino normalno u njegovoj poziciji da proba da preseče loptu, pravilo za koje gotovo niko nije znao donelo je trijumf Francuskoj.
„Čak su i Francuzi bili u fazonu: 'Ovo je bio ofsajd, kako mi sad vodimo?'“.
„Ovo (pravilo) kažnjava defanzivca koji samo želi da preseče loptu“.
„Izgleda da ja stvarno ne razumem pravilo o ofsajdu!“.
„Ako se gol važi zbog toga što je Garsija zakačio loptu, ili je neko baš, baš pogrešio, ili ovo pravilo pod hitno mora da se menja“.
Ovo su bili samo neki od komentara na popularnoj društvenoj mreži Redit, a utisak je kao da ni fudbaleri na terenu nisu znali da se ovo pravilo o ofsajdu primenjuje na ovakav način.
„Nama na terenu je drugi gol izgledao kao ofsajd. Sudija nam je rekao da je Erik Garsija pokušao da udari loptu, pa je ofsajd poništen, ali to nema nikakvog smisla. On je samo pokušao da preseče pas, nije uzeo loptu pa onda izgubio kontrolu nad njom“, ljutito prokomentarisao Serhio Buskets.
Tadić posle nepravde: „Ne znam kako to nisu svirali“ /video/
Utišati Lisabon ili otići u „pakao“
FSS traži kazne za Kosovo i Šaćirija, priveden provokator s jaknom OVK!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala