Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kosovska policija ima još 10 dana za odgovor Hagu

© AP Photo / Mike CorderSpecijalni sud u Hagu za zločine OVK
Specijalni sud u Hagu za zločine OVK - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Kosovska policija ima rok od dve nedelje, počevši od 8. oktobra, za detaljan odgovor na zahtev Specijalizovanog veća u Hagu, da li je u stanju da efikasno sprovede sve dalje naloge suda u slučaju puštanja iz pritvora nekadašnjih lidera tzv. OVK, koji su optuženi za ratne zločine.
U dokumentu koji je izdao francuski sudija Nikola Giju, a koji je objavljen na internet sajtu Specijalizovanih veća u Hagu, navodi se da se Kosovskoj policiji u vezi sa ovom komunikacijom nalaže da poštuje pravila poverljivosti.
Bivše lidere OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, Specijalizovano tužilaštvo tereti za ratne zločine na Kosovu i oni se nalaze u pritvorskoj jedinici u Hagu. Tokom 11 meseci njihovog boravka u pritvoru svi dosadašnji zahtevi odbrane za njihovo puštanje iz pritvora su odbijeni.
U zahtevu sudije za prethodni postupak, koji je danas objavljen, nalaže se kosovskoj policiji da, kako je navedeno u Aneksu naredbe, pruži informacije o ovlašćenjima i sposobnosti da ograniči kretanje pojedinaca u slučaju otpuštanja, da ih nadgleda i ograniči u komunikaciji, da kontroliše njihov kućni pritvor i sprovođenje svih daljih mera privremenog puštanju na slobodu.
Kako je navedeno u dokumentu, ovo se odnosi na eventualno puštanje iz pritvora Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, preneo je Kosovo onlajn.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala