- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ozloglašena taktika i u rukama Endija Marija /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Britanski teniser Endi Mari obeležio je drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu servisom ispod ruke, ozloglašenom taktikom koju jedan deo tenisera podržava i ne libi se da je upotrebi.
Servis ispod ruke bio je popularan u drugoj polovini prošlog veka, ali ga do pre nekoliko godina praktično niko nikada nije koristio.
U mejnstrim su ga vratili igrači kao što su Nik Kirjos, Alehandro Davidovič Fokina i drugi, a sada ga je u Indijan Velsu iskoristio i Endi Mari.
Nekada prvi, a sada 121. teniser planete je uspeo da izađe na kraj sa mladim Špancem Karlosom Alkarasom i pobedi ga sa 2-1 u setovima posle više od tri sata borbe (5:7, 6:3, 6:2).
Situacija se desila u drugom setu na 1:1, nakon što je Endi spasao dve brejk lopte i došao do gem lopte, te iznenadio Alkarasa i zabeležio as servisom ispod ruke.
Šta teniski svet misli o ovakvom potezu momentalno je pokazala publika, pa su podjednako glasni bili pozitivni i negativni usklici.
Novinari koji pomno prate Marijevu karijeru su odmah zaključili da je ovo prvi put da je on izveo ovaj udarac, a da će tako nešto uraditi moglo se naslutiti i prošle godine, kada je to nagovestio u razgovoru sa kolegom Galeom Monfisom.
„To je potpuno legitiman potez“, naveo je tada 34-godišnjak iz Glazgova, koji će u šesnaestini finala Indijan Velsa igrati protiv Aleksandra Zvereva.
Čuvena Amerikanka o Đokoviću: Platio je cenu...
Brojevi koje bi Federer rado zaboravio – Đoković je ispustio samo tri „velike šanse“
Đokoviću se drma presto, a Rus poručuje: „Spreman sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala