„Drumski trkač: Entoni Bordejn" svečano otvara 17. Slobodnu zonu!

© Slobodna zonaPlakat za 17. filmski festival Slobodna zona
Plakat za 17. filmski festival Slobodna zona - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2021
Pratite nas
Filmski festival Slobodna zona biće održan od 4. do 9. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će 4. novembra svečano otvoriti bioskopska premijera filma „Drumski trkač: Entoni Bordejn“.
Film „Drumski trkač: Entoni Bordejn“ govori o velikom kuvaru, svetskom putniku, pustolovu, televizijskom licu, piscu, a dokumentarac ga predstavlja baš onakvog kakav i jeste bio - ciničan i oštrouman, ali uvek okružen dobrom hranom i dobrim ljudima.
Drumski trkač nas je naučio da ne verujemo u branč i da uvek moramo da se ophodimo s poštovanjem prema onima koji nam pripremaju i serviraju hranu.
Naučio nas je i da ne verujemo uvek u ono što vidimo na TV-u, da zagledamo ljude oko sebe i da čoveka preko puta sebe možeš dobro upoznati ako ručaš s njim.
Dokumentarac nas vodi na daleke destinacije, pripovedajući, kao i sam Entoni Barden, o ukusnim zalogajima skrivenim u restoranima koje znaju samo meštani, fascinantnim pričama o hrani i životu, jedinstvenim sudbinama i neponovljivim razgovorima, prostranstvima prirode koja mame svojom lepotom i spokojem i užurbanoj vrevi nepoznatih gradova.

Hibridno izdanje Slobodne zone

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano u hibridnom izdanju - u bioskopima, a kao i prošle godine festival će koristiti onlajn platformu „KinoKauč“ preko koje će publika širom Srbije moći da prati deo filmskog programa festivala.
Svečano otvaranje 17. Slobodne zone biće održano simultano u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.
Ovogodišnji festival podržali su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i Francuski institut.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala