- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Svi učesnici AUKUS-a moraće da odgovaraju pred svetom

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
Pratite nas
Sve zemlje saveza Australije, Velike Britanije i SAD (AUKUS) moraće da odgovaraju pred svetskom zajednicom o njihovim ciljevima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Prema njenim rečima, Australija, Velika Britanija i SAD su dužne da odgovore ne samo na osnovna pitanja koje interesuju zemlje čije se infrastrukture menjaju usled ovog poteza, već i na pitanja svetske javnosti kao i Međunarodne agencije za nuklearnu energiju koja nije dobila ni jednu informaciju o tom projektu.
Takođe je rekla i da ni jedna od tih zemalja AUKUS-a očigledno nije uzimala u obzir posledice zatrpavanja regiona nuklearnim podmornicama.
„Da li se uopšte iko zapitao o ekološkom aspektu cele te ideje ukoliko se u regionu pojave nuklearne podmornice?“, zapitala se Zaharova.
Portparolka ruskog MIP-a je dodala i da je moguće da je ceo ovaj projekat osmišljen kako bi se pokrenula „igra“ na unutrašnjim vojnim tržištima tih zemalja.

„To su pre svega trenutni interesi, međutim uvek postoje i srednjoročni i dugoročni. Da li iko o njima razmišlja uopšte?“, zaključila je.

Nuklearna podmornica Velike Britanije - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
RUSIJA
Rusija upozorava na rizik: AUKUS će podstaći druge zemlje na kupovinu nuklearnih podmornica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala