- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krajinovića čeka Medvedev, Lajović nemoćan na startu Indijan Velsa

© AFP 2023 / DYLAN BUELLFilip Krajinović – Indijan Vels
Filip Krajinović – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
Pratite nas
Srpski teniser Filip Krajinović pobedom protiv Markosa Girona (7:6 (2), 7:5) plasirao se u treće kolo Indijan Velsa, dok je Dušan Lajović poražen od Amerikanca Tomija Pola (6:2, 6:3).
Srpski predstavnici imali su polovičan uspeh u noći između subote i nedelje u Ohaju, te u trećem kolu nećemo videti dva, već jedan srpsko-ruski duel.
Krajinović, 34. teniser sveta, odigrao je dobar meč protiv rivala iz Sjedinjenih Američkih Država, ali će u narednom kolu morati dodatno da podigne nivo igre ukoliko želi da ponovi uspeh i 2019. kada je eliminisao Danila Medvedeva.
Nijanse su odlučivale u duelu Krajinovića i Girona, i na sreću srpskih navijača Filip je bio taj koji je u odlučujućim trenucima pronalazio najbolji tenis.
U prvom setu nije bilo brejka i pobednik je odlučen u takozvanom 13. gemu. Krajinović je odigrao rutinski, oduzevši dva puta servis protivniku, i rezultatom 7:2 poveo je 1-0.
Srpski teniser drugi period igre otvorio je izuzetno dobro i utisak je bio da će bez problema završiti posao (3:0). Ipak, Amerikanac se vratio iz brejka zaostatka i posle deset odigranih gemova rezultat je bio 5:5.
Tada je Krajinović uspeo još jednom da oduzme servis protivniku, zatim i da potvrdi brejk i dođe do pobede. Filipa sada čeka duel sa Medvedevim kom je uvek pružao jak otpor.
Rezultat u međusobnim okršajima je 1-1, a Rus je slavio u poslednjem koji je odigran na ovogodišnjem Australijan openu (6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0).

Lajović – Pol

Duci je eventualnim trijumfom mogao da zakaže duel sa Rusom Andrejom Rubljovim, ali slaba forma prati ga duže vreme i nije uspeo da pobedi Tomija Pola.
Amerikanac, 60. igrač sveta, lakše nego što je bilo ko očekivao pobedio je srpskog igrača – 6:2, 6:3.
Polu je za trijumf bilo potrebno svega 60 minuta, 25 za prvi i 35 za drugi set, i zasluženo je prošao u treću rundu.
Lajović je mnogo grešio, postotak osvojenih poena na prvi i drugi servis bio je mizeran (58% prvi, 33% drugi) i sa takvom igrom nije imao čemu da se nada.
Đokoviću se drma presto, a Rus poručuje: „Spreman sam“
Čuvena Amerikanka o Đokoviću: Platio je cenu...
„Ulog je ogroman za Novaka, šokirao bi me da to ne uradi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala