- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šaćirija ogrnuli jaknom OVK tokom uživo prenosa /video/

© AP Photo / Antonio CalanniĐerdan Šaćiri
Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
Pratite nas
Džerdan Šaćiri, fudbalski reprezentativac Švajcarske, našao se u centru skandala jer ga je nepoznata osoba tokom intervjua posle utakmice sa Severnom Irskom ogrnula jaknom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).
Švajcarski mediji pišu o skandalu posle utakmice sa Severnom Irskom, pošto je neimenovana osoba na kratko ogrnula Šaćirija jaknom OVK-a.
Fudbaler koji je rođen na Kosovu i Metohiji, u gradu Gnjilane, naizgled je bio zbunjen jer nije znao o čemu se radi, a zatim kada je video grb samo se osmehnuo i skinuo jaknu.
Ovo se nije slučajno desilo jer je Šaćiri neko ko se u prošlosti često isticao raznim, što izjavama, što gestikulacijama poput one kada je zajedno sa Granitom Džakom pokazivao dvoglavog orla na utakmici protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
Njih dvojica kažnjeni su od strane FIFA sa po 10.000 evra, dok je i švajcarska javnost osudila takve poteze.
Džaka i Šaćiri kasnije su se izvinili zbog reakcije protiv Srbije, međutim, ovakvi potezi, kao što je ogrtanje jaknom OVK-a, nikako ne idu u prilog tom izvinjenju.
Ovo nije bio jedini incident u vezi Kosova, pošto su navijači južne srpske pokrajine na utakmici protiv Švedske na tribinama istakli transparent – „Kosovo je Albanija“.
FIFA bi morala da reaguje zbog ovih političkih provokacije, jer je neprihvatljivo da se na ovakav način fudbal upliće u nešto što nema veze sa sportom.
„Kosovo je Albanija“ – sramna provokacija navijača tzv. Kosova u Švedskoj /foto/
Vlahović heroj blede Srbije u Luksemburgu
Da li je Srbija žestoko pokradena? Tadić je dobio udarac... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala