- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rebrača za Sputnjik: Sigurno je da može da se napravi promena /video/

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHONŽeljko Rebrača
Željko Rebrača - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača bio je gost najnovijeg izdanja Sputnjikove emisije „Miljanov korner“, u kojoj je govorio o aktuelnim temama igre između obruča.
Na početku emisije evropski i svetski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije osvrnuo se na povratak Svetislava Pešića na kormilo Orlova.
„Kari je sigurno jedan od naših najboljih trenera, zajedno sa Željkom, pokojnim Dudom, Boža Maljković je tu, sigurno spada u taj krem. Osvojio je sa reprezentacijom i 2001. i 2002, osvojio je sa klubovima, tako da ima neviđeno iskustvo i sigurno je da može da napravi promenu. Suština je da li mogu igrači da se adaptiraju njegovom sistemu, da li će on izvući iz njih maksimalno... Ali, mislim da da, jer je uvek imao rezultate“, rekao je Rebrača voditelju Miljanu Milićeviću.
Pešić je na klupi reprezentacije zamenio Igora Kokoškova, sa kojim Srbija nije uspela da se plasira na nedavno završene Olimpijske igre posle debakla protiv Italije u Beogradu.
„On je imao malo vremena, bila je specifična situacija – korona, malo dana da se pripremi, nisu se odazvali svi igrači, tako da to nije realna situacija. Malo je vremena bilo, šta je mogao da... Veliki deo je i do igrača koji su igrali, nije samo ono 'trener je kriv'“.
Reprezentacija SR Jugoslavije na pobedničkom postolju nakon osvajanja Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
„Pao je na pod i počeo da se valja – naježio sam se, nisam znao šta se dešava“
Rebrača se prisetio i svojih igara u reprezentaciji, posebno 1998. godine kada niko nije očekivao da tada Jugoslavija osvojio zlato na Svetskom prvenstvu.
„Tada smo stvarno vrhunski trenirali, bili smo neverovatno spremni i imali smo tu hemiju, jer se znalo ko šta radi u reprezentaciji. Reprezentacija nije bila mesto gde ti sad treba da dođeš i daš 30 poena. Svi su tu mogli da daju, ali se prilagode timu i daju ono što se traži u tom momentu od njih. Ako neku utakmicu iskoči jedan igrač podržimo njega. Nije tu sad bilo: 'E sad moram ja svaku utakmicu da dam 20, 30 poena...'“.
Rebrača je govorio o još mnogo tema kao što su Željko Obradović u Partizanu, poruka njegovog oca pokojnom Dušanu Ivkoviću, NBA ligi...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala