Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučićeva poruka Srbima na Kosmetu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu i Metohiji da, uprkos nekim potezima Prištine kao što je uvođenje antidamping cena na pojedine proizvode iz centralne Srbije, budu jedinstveni i da na predstojeće izbore izađu u što većem broju.
„Srbi treba da budu jedinstveni, da izađu u što većem broju na izbora i da se bore za svoja prava, sebe, za svoju zemlju, da budu institucionalno zastupljeni, kada je potrebno, da mogu da reaguju u institucijama na različite načine i a budu uz svoj naroda u opštinama na jugu Kosova i Metohije“, rekao je Vučić.
„Moramo da opstanemo na svojim ognjištima“, poručio je Vučić, pozivajući Srbe na Kosovu i Metohiji da budu sa svojim narodom i iz opština na jugu pokrajine, ali i onima u opštinama od Osojana do Goraždevca.
Komentarišući najnovije odluke Prištine o uvođenju antidamping cena na stočnu hranu i neki građevinski materijal iz centralne Srbije, Vučić je rekao da Priština misli da će Srbiji time naneti ekonomsku štetu.
Najnoviju situaciju u Prištini Vučić tumači nervozom nakon što je rešeno pitanje automobilskih tablica na administrativnim prelazima.
„Nastavićemo da snabdevamo i naše, ali i druge građane na Kosovu“, rekao je Vučić, dodajući da ne zna nikoga kod koga je odluka o antidamping cenama mogla da naiđe na oduševljenje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala