- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji u planu nova turistička ruta – po omiljenim mestima predsednika Rusije

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaŠef ruske države maksimalno je uživao u prirodi – ovog puta noćio je u šatoru
Šef ruske države maksimalno je uživao u prirodi – ovog puta noćio je u šatoru - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Ruska federalna agencija za turizam planira da zajedno sa turoperatorima razvije novu nacionalnu turističku turu kroz nekoliko regiona Sibira, do omiljenih mesta na kojima odmor voli da provodi ruski predsednik Vladimir Putin.
Projekat takve turističke ture biće razmotren na sledećem sastanku agencije već ove godine. Planirano je, kako ističu, da ova tura obuhvati nekoliko regiona Sibira.
Direktorka agencije Zarina Doguzova na svojoj stranici na Instagramu čestitala je pre nekoliko dana rođendan Vladimiru Putinu i zahvalila mu se na podršci koju pruža turizmu i ugostiteljstvu.
© Press-služba prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na odmoru
Ruski predsednik Vladimir Putin na odmoru - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin na odmoru
„Sjajno je što i sami podržavate aktivna putovanja po našoj zemlji- ribolov, treking, rekreaciju na otvorenom...Ovo inspiriše milione turista da otkriju lepote Rusije“, rekla je ona i dodala da tim "Rosturizma" radi na nacionalnoj turističkoj turi do omiljenih mesta koja posećuje predsednik.
„Mnogi turisti se interesuje gde se naš predsednik odmara - ljudi vide neverovatna mesta na TV-u i takođe žele da ih posete i bolje upoznaju svoju zemlju", rekla je ona.
Stoga su "Rosturizam" i vodeći turoperatori Rusije pokrenuli inicijativu za uvođenje nove nacionalne turističke ture do raznih mesta koje je posetio predsednik.
© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin na odmoru u Republici Tuvi
Vladimir Putin na odmoru u Republici Tuvi  - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Vladimir Putin na odmoru u Republici Tuvi
Agencija ističe da se trenutno razmatraju postojeće turističke ture po zemlji, a zajedno sa predstavnicima biznisa planiraju se i nove ture koje će biti popularne kako među Rusima, tako i među strancima.
Federalna agencija za turizam ističe da od sledeće godine planira da pomogne regionima i preduzećima u planiranju i realizaciji akreditovanih tura putem subvencija.
Do 2024. godine planirano je akreditovanje i uređivanje više od hiljadu turističkih tura u svim regionima zemlje. Za bespovratnu podršku projektima u turizmu, kako navode u "Rosturizmu", predviđeno je da se izdvoji 5,3 milijarde rubalja, ili oko 64 miliona evra.
Putin je uživao na svežem vazduhu u prirodi - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
RUSIJA
Tajga, planine, šetnja, svež vazduh: Kako je prošao Putinov odmor u Sibiru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala