- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski Romeo“ korača Piksijevim stopama

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAIvan Ilić
Ivan Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Dvadesetogodišnji Nišlija Ivan Ilić ove sezone igra bitnu ulogu u dresu Verone i izrasta u ozbiljnog igrača. Momku kojeg mnogi u Italiji porede sa legendarnim Draganom Stojkovićem Piksijem, a ne igraju na istoj poziciji, predviđaju blistavu karijeru.
Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji je prve fudbalske korake napravio u rodnom Nišu, igrajući za Radnički, što mu je je još jedna zajednička stvar sa Piksijem, koji je takođe branio i boje Verone, odigrao je ove sezone sedam utakmica i postigao prelep gol protiv šampiona Intera, kada je „bocnuo" golmana Samira Handanovića.
Italija je tada u punom sjaju videla fudbalsku inteligenciju, hladnokrvnost prilikom realizacije koji poseduje momak vrele južnjačke krvi.
Ilić je odigrao svih sedam utakmica za Veronu, upisao je tri asistencije, prosečno ima 88 odsto uspešnosti prilikom predaje lopte, i čak 55 pasova po meču, što su za momka od svega 20 leta više nekgo korektne brojke i zato Italijani smatraju da je „srpski Romeo“ veliki talenat pred kojim je svetla budućnost.
Vezni fudbaler Verone našao se i na spisku „A“ tima reprezentacije Srbije na koji ga je uvrstio upravo Dragan Stojković na prethodnom okupljanju nacionalnog tima za kvalifikacione mečeve za Mundijal u Kataru, dok se za oktobarske susrete sa Luksemburgom i Azerbejdžanom nije našao na spisku od 26 imena.
Ipak, ne znači da Stojković ubuduće neće pozivati svog Nišliju i momka za kojeg na Čizmi kažu da je naslednik pete Zvezdine zvezde jer imaju previše toga zajedničkog.
Podsetimo, Ivan Ilić ima rođenog brata Luku koji je takođe bio član Crvene zvezde,a 2017. godine usledio je transfer u Mančester siti.
Na Etihadu kod rigoroznog fudbalskog učitelja Pepa Gvardiole nisu dobili šansu, usledile su brojne pozajmice, kako u povratak u Srbiju u redove Zemuna, kasnije u Nak Bredu, da bi se Ivan Ilić fudbalski u potpunosti pronašao u gradu Romea i Julije, dok je Luka Ilić trenutno član Tventea iz Enšedea.
Nema sumnje da će Ivan nastaviti da se dokazuje na terenima širom Italije kako bi ponovo privukao pažnju selektora Srbije, ujedno i velikih evropskih klubova, za koje je predodređen dok bi Verona trebalo da mu bude samo usputna stanica.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
SPORT
Britanci oduševljeni Zvezdinom i Partizanovom decom
Detalj sa utakmice Nice i Marseja - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
Šta se to dešava u Evropi: „Ma, Srbi su krivi za sve“
Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
Navijači Zvezde su ljuti, a Terzić „udara“ na Piksija i Partizan /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala