Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nebojša Stefanović: Spreman sam da idem odmah na poligraf /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar Nebojša Stefanović
Ministar Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Ministar odbrane, a nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović izjavio je na konferenciji za medije da je laž da je predvodnik grupe zaverenika koja ima za cilj da sruši predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je spreman da odmah ode na poligrafsko testiranje.
"Laž je da sam predvodnik nekakve grupe zaverenika koja bi da sruši predsednika Vučića. Spreman sam odmah da odem na poligrafsko testiranje. Nadam se da će to učiniti i svi oni koji ovo govore o meni i da će se pokazati da je to potpuna laž", kazao je Stefanović.
Spreman sam da stanem pred državne organe, da odgovorim na svako pitanje i neću se zaustaviti dok svaka laž ne bude razobličena, rekao je i poručio da se mora saznati istina o svemu.
On je izjavio da želi da zaštiti Srbiju, sebe i svoju porodicu, kao i predsednika Srbije od svih laži i manipulacija koje se, kako je rekao, serviraju u različitim oblicima.
"Policijski službenik Tomislav Radovanović me je juče bez ikakvih dokaza naveo kao organizatora nekakvih paralelnih veza u MUP-u čiji je cilj slabljenje predsednika Vučića. Ja sam u svakom trenutku radio isključivo u interesu Srbije, a Radovanović tvrdi da sam protiv države i predsednika radio zato što me zavrbovala jedna strana obaveštajna služba", rekao je ministar.
On je dodao da su pojedini mediji naveli da se 2019. godine vratio iz SAD zavrbovan od strane jedne obaveštajne službe i po njihovom nalogu krenuo u akciju uklanjanja predsednika Vučića.
"Nikada monstruozniju laž nisam čuo. Moja poseta SAD kao i svakoj drugoj državi odvija se nakon odobrenja Vlade, sa utvrđenom platformom i temama, a sa mnom je bio prisutan i veliki broj predstavnika drugih ministarstava i mojih saradnika", objasnio je Stefanović i dodao:
"Optužuju me i da radim za Rusku Federaciju, da sam deo malignog ruskog uticaja i da vodim ruskog ambasadora na administrativnu liniju, jer je to valjda poseban dokaz, iako se i tu radi o utvrđenoj proceduri i mom poslu".
Stefanović je kazao i da će Radovanović pred nadležnima odgovarati za izrečeno.
"To za šta me je Radovanović optužio da radim protiv svoje zemlje je laž najvećih razmera. Kao patriota i član Vlade ne mogu da pređem preko toga i on će ove besmislice morati da objasni pred nadležnim organima", zaključio je Stefanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala