- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Amerika je na sve načine pokušavala da spreči Jokića... Srbija? To ili imaš, ili nemaš“

© AP Photo / Bernat ArmangueZoran Moka Slavnić
Zoran Moka Slavnić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Zoran Moka Slavnić, nekadašnji srpski košarkaš i trener, u emisiji „Miljanov korner“ govorio je o brojnim temama, a jedna od glavnih bili su odnos Nikole Jokića prema reprezentaciji i izjave novog-starog selektora Svetislava Pešića.
Nakon neuspešnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2021. godine došlo je do smene na čelnoj poziciji Orlova, pa je kormilo od Igora Kokoškova preuzeo proslavljeni Pešić.
„On je potpuno spreman, nije izrabljen. Iskusan je, razume košarku, ali ne slažem se sa tim što moli Jokića da dođe. Svaki trener treba da stavi na spisak igrače za koje on misli, ne računajući da neko neće da se odazove zbog toga što nema tu količinu patriotizma – jer ovde je samo stvar patriotizma, ili imaš i osećaš to, ili nemaš“, rekao je Slavnić voditelju emisije Miljanu Milićeviću.
Pešić je na prvom obraćanju novinarima rekao da će se udvarati ne samo Jokiću – koji je letos drugi put u karijeri odbio da nastupa za Srbiju – već i svim potencijalnim reprezentativcima.
„Moliti nekoga je za mene neprihvatljivo. To je moja filozofija, ne mora da je ispravna. I to nema veze sa sujetom. Ja sam razgovarao 2007. sa Gurovićem i Jarićem. Gurović je mesec dana govorio da neće igrati, ja sam novinarima govorio da će igrati i pitao ih: 'Pa, kome vi verujete?'. To nije bila molba, ja sam mu izneo da je poreban, da mu neće ništa faliti šta god da napravimo – i ništa nismo napravili, a njemu ništa nije falilo. Isti slučaj je bio i sa Jarićem, jer oni nisu prethodno odbijali, a Jokić je odbio“, objasnio je popularni Moka.
Čuveni trener Duško Vujošević je jednom prilikom rekao da sa Somborcem treba raščistiti situaciju, da ne ispada da svakim dolaskom u reprezentaciju „čašćava“ svoju zemlju.
„Slažem se s tim što je rekao, a moram da kažem za Jokića da je to takav fenomen, koji je nas starije vratio u jedno doba naše filozofije igre i ako ga poredim sa Ćosićem, to su dva najkreativnija centra koje su Jugoslavija, odnosno Srbija imali. Neograničeno je pametan, ima takav pregled igre i kreativnost i na to je i oborio Ameriku, iako je beo. Oni su na sve načine pokušavali da ne bude MVP, a nisu uspeli“.
„Ali, to što on ne igra ja tu nemam šta da kažem, jer kada bih rekao to što mislim pukao bih ovaj televizor i ova televizijska kuća više ne bi postojala, ali ja to ne želi, već mu želim sve najbolje u životu i samo kažem: Jesi patriota i imaš to u sebi – ili nemaš. I tačka“.
U sličnom maniru govorio je i o mladoj zvezdi Alekseju Pokuševskom, članu NBA ekipe Oklahoma Siti Tandera koji je letos takođe odjavio reprezentaciju zbog individualnog rada, baš kao i tada član Golden Stejta, a sada Partizana, Alen Smailagić.
„Neću ni da mu spominjem ime... (To je bilo) da se šokiraš. Ili ovaj Smailagić, da se šokiraš, da ne možeš da veruješ šta je prioritet. Imao sam ja takve slučajeve, kad mi kažu da moraju da rade na sebi... Na sebi da radiš? Idi se bre ošišaj, nemoj ništa da radiš na sebi, nemoj da pipaš ništa jer sve ćeš da za****š“.
Pored reprezentacije govorilo se i o brojnim drugim temama, kao što je malo poznata informacija da su čuveni Dražen Dalipagić i Dragan Kićanović, poznatiji kao Kića i Praja, trebali da dođu u Crvenu zvezdu.
„To su posebne greške Zvezdinih... Ali dobro, onda ne bi postojao Partizan, da se to desilo. Možda je ovako pravednije, da i jedna i druga masa navijača uživaju“.
Celu emisiju sa bivšim selektorom Srbije i trenerom i igračem i Zvezde i Partizana pogledajte na našem Jutjub kanalu:
Amerikanac rizikovao kaznu jer nije mogao da se suzdrži – zbog Jokića
Rebrača za Sputnjik: Sigurno je da može da se napravi promena /video/
Novi „incident“ američke zvezde – koštaće ga 17 miliona dolara?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala