- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Liban će danima biti bez struje /video/

© Sputnik / Sergeй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaStruja
Struja - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Libanska elektrodistribuciona mreža je kompletno prestala da radi danas u podne, i malo je verovatno da će proraditi do sledećeg ponedeljka, ili u narednih nekoliko dana, rekao je vladin zvaničnik.
Liban nema sistem centralne proizvodnje električne energije, izjavio je danas vladin zvaničnik za Rojters nakon što je došlo do gašenja dve najveće elektrane.
Državna elektrodistribuciona mreža je saopštila da je termoelektrana Zahrani obustavila rad danas, dok je elektrana Deir Amar prestala sa radom u petak.
Gašenje dve elektrane „direktno je uticalo na stabilnost električne mreže i dovelo je do potpunog nestanka struje, bez mogućnosti da se nastavi sa operacijama u međuvremenu“, dodaje se u saopštenju.
Državna elektrodistribucija će pokušati da koristi vojne rezerve nafte kako bi privremeno osposobila elektrane, ali se to neće desiti uskoro, naglasio je neimenovani zvaničnik, preneo je Tanjug.
Mnogi Libanci se uglavnom oslanjaju na kućne generatore koji rade na dizel, ali je u toj zemlji nestašica ovog derivata.
Elektrana Deir Amar u Libanu - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SVET
Liban bio u potpunom mraku: Snabdevanje električnom energijom delimično obnovljeno
Električni vodovi u Jakutsku - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
EKONOMIJA
Nju Delhiju preti nestašica struje, zalihe uglja presušuju za tri dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala