- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čovek-čudovište dolazi u Moskvu! /video/

© AFP 2023 / GENE SWEENEY JR.Kenet Farid
Kenet Farid - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Kenet Farid, poznat po nadimku Čovek-čudovište, trebalo bi uskoro da postane novi član CSKA iz Moskve.
Američki košarkaš Kenet Farid, poznat po nadimku Čovek-čudovište, postao je novi član moskovskog giganta, potvrdio je taj klub.
Farid je od 2011. do 2018. godine nastupao za Denver Nagetse, zatim imao epizode u Bruklinu i Hjustonu, a onda nastavio da slobodna pada igrajući u Kini i Portoriku.
Nekada je bio jedan od najatraktivnijih košarkaša u celoj NBA ligi – zbog čega je i dobio nadimak „Manimal (Man-animal) – a u Denveru je godinama imao ozbiljnu ulogu u timu, nekoliko sezona sarađujući i sa Nikolom Jokićem.
Međutim, došlo je do naglog pada i Farid je posle nekoliko godina ispodprosečnih partija ispao iz lige, a ove godine je bezuspešno pokušao da se vrati u NBA.
Trebalo je da ima probni trening sa Lejkersima, bio je u sastavu Portlanda za Letnju ligu, ali se taj plan izjalovio, pa je na kraju završio u Portoriku, nakon čega je stigao poziv iz Moskve.
Ovo može da znači da je nedavna povreda Nikole Milutinova ozbiljnija nego što se prvobitno mislilo, pošto se očekuje da Farid igra centra u Moskvi, ali trenutno nema jasnih informacija.
Farid je trenutno daleko od svog vrhunca, kada je u sezoni 2013/14 beležio 13,7 poena, 8,6 skokova i po blokadu i ukradenu loptu po utakmici.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2021
SPORT
Jokić bio na skok do tripl-dabla, pa nemo gledao herojske poteze mladog „Vuka“!
Dejan Davidovac i Nikola Kalinić – KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
SPORT
Zvezda razbila „ponos Izreala“ usred Tel Aviva!
Navijači KK Zadar - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
SPORT
Koliko košta „ubij Srbina“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala