- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ukida se digitalna kovid potvrda u Crnoj Gori

© REUTERS / LINDSEY WASSONPotvrda o primljenoj vakcini
Potvrda o primljenoj vakcini - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Vlada Crne Gore je odlučila da mere u borbi protiv korona virusa budu prilagođene stanju na terenu. Stoga, od subote 9. oktobra ukida se Nacionalna digitalna kovid potvrda, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka situacija u toj zemlji.
Galić je rekao da je broj novoobolelih opao za 40 odsto za dve sedmice, a da je broj preminulih manji za 18 odsto.
„Od subote 9. oktobra ukida se nacionalna digitalna kovid potvrda za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne centre koji imaju preko 1.000 kvadratnih metara prostora“, kazao je Galić, prenose podgoričke Vijesti.
On je rekao da se samoizolacija skraćuje sa 14 na deset dana.
„Broj novoobolelih od novog virusa korona u poslednje dve sedmice (od 23. septembra do 6. oktobra) opao je 40 odsto u odnosu na dve sedmice pre tog perioda (od 9. septembra do 22. septembra). Broj hospitalizovanih 5. oktobra je oko 11 odsto manji u odnosu na 9. septembar. U poslednje dve sedmice ukupan broj preminulih je za oko 18 procenata manji u odnosu na ukupan broj preminulih dve sedmice ranije“, istakao je Galić.
On je rekao da je shodno svemu, Vlada Crne Gore odlučila da mere u borbi protiv korona virusa budu prilagođene stanju na terenu.
Maska - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SVET
Ukidaju sve antikovid mere posle 561 dan: Norveška se vraća normalnom životu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala