- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mislim samo o zlatu“ – Rus želi da usreći srpski narod na Svetskom prvenstvu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićVahid Abasov – Rus koji boksuje pod srpskom zastavom
Vahid Abasov – Rus koji boksuje pod srpskom zastavom - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Vahid Abasov, ruski bokser koji se takmiči pod srpskom zastavom, pun optimizma pričao je za Sputnjik o predstojećem Svetskom prvenstvu koje će se održati u beogradskoj „Štark areni“ od 26. oktobra do 6. novembra.
Abasov, koji više od dve godine živi u Srbiji, prvenstvo sveta dočekuje kao prvak Beogradskog pobednika – drugog najstarijeg bokserskog turnira u Evropi.
Pre nekoliko meseci Abasov je u velikom finalu u velter kategoriji pobedio Alisa Šerifova, što je bila odlična provera i priprema za sve ono što ga očekuje krajem oktobra i početkom novembra.
„Pripremali smo se za ovaj turnir već nekoliko meseci, prvi put smo se okupili na Zlatiboru, a sada je ostalo još 10-15 dana i nastojaćemo da svi u timu dođemo do vrhunca forme i ostvarimo najbolje rezultate“, rekao je Abasov za Sputnjik.
Ruski bokser koji boksuje pod zastavom Srbije jedan je od favorita na Svetskom prvenstvu i sa takvim stavom dočekuje početak turnira.
„Kakve šanse imam na Svetskom šampionatu? Računam na prvo mesto, spreman sam i mislim samo o zlatu. Nastojaćemo da obradujemo srpsku publiku, sve koji navijaju za nas, da čitav tim postigne uspeh“, kazao je Abasov.
Pored trijumfa na Beogradskom pobedniku, Abasov je i šampion Srbije u velter kategoriji i raduje što spremno dočekuje Svetsko prvenstvo.
Pored njega, Srbiju će na Šampionatu predstavljati još jedan Rus – Sadam Magomedov – koji je prvak u teškoj kategoriji.
Abasov je nedavno pojasnio da njih dvojica nisu pobegli iz Rusije, već su u Srbiju došli sa misijom da pomognu našem boksu.
„Da se razumemo, ni ja ni Magomedov nismo pobegli iz Rusije, mi smo ovde kako bi smo pomogli srpskom boksu. I čast nam je što vašim sjajnim, perspektivnim momcima možemo da prenesemo deo umeća. Za ove dve godine primećujem koliko srpski boks napreduje, brzo usvajate savete, neke nove ideje, a talenata ima na pretek“, rekao je Abasov, a prenosi Blic.
© Sputnik / Lola ĐorđevićBokserska reprezentacija Srbije
Bokserska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Bokserska reprezentacija Srbije
„Imate velikog entuzijastu, znalca i šampiona na čelu Bokserskog saveza. Nenada Borovčanina ćete videti u svakom delu Srbije kako deli opremu, razgovara sa bokserima, dovodi odlične inostrane trenere, edukuje domaće stručnjake. Drago mi je što sam deo jednog profesionalnog tima“, dodao je.
Dvadesetčetvorogodišnji bokser preodređen je za uspeh u boksu, pošto mu je otac bio veliki ruski šampion – Vagif Abasov.
© Sputnik / Lola ĐorđevićVahid Abasov – ruski bokser koji nastupa pod zastavom Srbije
Vahid Abasov – ruski bokser koji nastupa pod zastavom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Vahid Abasov – ruski bokser koji nastupa pod zastavom Srbije
„Moj pokojni otac Vagif je nosilac šampionske titule još iz vremena Sovjetskog saveza. Bio je master sporta, dobitnik je nagrade za razvoj plemenite veštine u Rusiji. Od njega sam i naučio da čovek ne treba da se zadovoljava nacionalnim titulama, moji planovi su vezani za odličja na evropskom i svetskom nivou. Tako će biti na Svetskom prvenstvu u Beogradu“.
Abasov i Magomedov imaju veliki broj osvojenih turnira u olimpijskom boksu, a nakon što su dobili srpske pasoše nastavili su da ređaju uspehe.
Sada sledi najveći ispit u njihovim karijerama i svi se nadaju da će biti na vrhuncu kada bude bilo najpotrebnije.
Svetsko prvenstvo u Štark areni na programu je od 26. oktobra do 6. novembra, a vi pogledajte intervju sa legendom Rojom Džonsom koji je promoter Šampionata.
Ekskluzivno Roj Džons Junior: Učili me da je Rusija neprijatelj, a ona me voli više od ikoga! /video/
Legenda je opet u Beogradu i za Sputnjik kaže: Borio bih se pod dve zastave – i Rusije i Amerike!
Bitka za svet – u Beogradu se krije pravo bogatstvo: „Srbija je zemlja hrabrih i srčanih“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala