- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kao planina – Amerikanac upoznao „srpskog Barklija“ /video/

© Foto : ABA / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Kevon Luni, košarkaš Golden Stejt Voriosa, pre utakmice sa Denver Nagetsima imao je zanimljiv duel sa srpskim trenerom Dejanom Milojevićem.
Milojević, koji je u mladosti dobio nadimak „srpski Barkli“, od ove godine radi u Voriorsima i zadužen je za rad sa centrima, s obzirom da je bio jedan od najboljih igrača te pozicije u Evropi.
Proslavljeni srpski košarkaš oduvek je bio poznat kao jako čvrst košarkaš, a da je i dalje u sjajnoj fizičkoj spremi pokazao je video koji su podelili američki novinari.
Milojević je čuvao na niskom postu 19 godina mlađeg Lunija i ovaj nije mogao da ga pomeri.
„Srpski Barkli“ sve ovo radio je sa osmehom, koji je mogao da se primeti i kod Lunija, te se vidi da je razvio odličnu hemiju sa igračem Golden Stejta.
Milojević je pre nekoliko godina otkrio zašto je dobio nadimak „srpski Barkli“ po čuvenom američkom košarkašu Čarlsu Barkliju.
„Ne sećam se ko, iskreno. Ali, znam da je to bilo zato što smo po visini bili slični, da smo bili krilni centri on i ja. Bio sam kadet, čini mi se da se to desilo posle utakmice s Partizanom, kada smo postali šampioni Srbije. Na toj utakmici sam ubacio mnogo poena i uhvatio dosta lopti, i onda su me tada prozvali Srpski Barkli“, rekao je Milojević za BN.
Kada je reč o Voriorsima, pored Lunija, Milojević ima veliki zadatak u radu sa supertalentovanim Džejmsom Vajzmenom.
Vajzmen je prethodne godine izabran kao treći pik na Draftu, veliki je potencijal i Milojević će pokušati da izvuče maksimum iz njega.
Za sada je utisak da se Milojević odlično uklopio u Voriorse i biće zadovoljstvo pratiti razvoj talentovanih centara pored njega.
„Brate, imam 47 poena kako to da me imaš?“
Boban i Luka razbili Jutu – više poena nego minuta uz rapsodiju zbog Srbinovog poteza! /video/
Dabl-dabl za 16 minuta, ali – Bjelica pobedio Jokića! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala