- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šampionu Evrope malo strašni Micić – Moskovljani pokorili Istanbul!

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su Anadolu Efes 100:96 u derbiju drugog kola Evrolige. Srpski košarkaš Vasilije Micić bio je najefikasniji igrač utakmice, ali to nije bilo dovoljno aktuelnom šampionu Evrope da dođe do trijumfa.
U „Sinan Erdem“ dvorani viđena je fenomenalna utakmica, verovatno najkvalitetnija od početka Evrolige, a trijumf je na kraju otišao u ruke ekipe Dimitrisa Itudisa.
Vasilije Micić meč je završio sa 32 poena i sedam pogođenih trojki, ali i pet faulova, te je duel završio minut pre kraja i nije mogao da pomogne timu u poslednjih 60 sekundi.
U završnici meča ključni igrač u trijumfu ekipe iz Moskve bio je Gruzin Tornike Šengelija koji je pogađao i iz igre, i sa linije slobodnih bacanja.
Šengelija je svojim koševima odbio nalet Efesa i CSKA je upisao drugu pobedu, dok je ekipa Ergina Atamana pretrpela drugi poraz.
Kada je reč o toku utakmice, utisak je bio da će Moskovljani lakše nego što je bilo ko očekivao doći do trijumfa, pošto su u trećoj i četvrtoj četvrtini imali 15 poena prednosti.
Ipak, Micić i Moerman uspeli su da vrate Efes i unesu dramu, ali malo su zakasnili i pobeda je zasluženo otišla u ruke Armejaca.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šengelija sa 23 poena, a pratili su ga Klajburn sa 18 i Fohtman sa 17 poena. Kod domaćina, pored Micića, Moerman (14) i Larkin (12) su bili dvocifreni.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Moka Slavnić: Mnoge sam otkrio, a sada ne zaslužuju ime da im pomenem | Miljanov korner
„Čoveče – ljudi tako brzo paniče“ – Amerikanac kritikovao Litvance
Kao planina – Amerikanac upoznao „srpskog Barklija“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala