- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Anđela Ninković nastupila sa najpopularnijim baletanom

© Foto : Sputnjiku ustupila Polunjin Ink produkcija Sergej Polunjin i Anđela Ninković u predstavi „Dante Metanoja”
Sergej Polunjin i Anđela Ninković u predstavi „Dante Metanoja” - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Studentkinja solo pevanja, osamnaestogodišnja Anđela Ninković nastupila je sa najpopularnijim baletskim igračem današnjice, Sergejem Polunjinom na prestižnom festivalu u Raveni u baletskom spektaklu posvećenom Danteu.

Kao Danteova Beatriče u produkciji Polunjin Ink

Talentovana Beograđanka, Anđela Ninković je učestvovala u svetskoj premijeri baletske predstave „Dante Metanoja“ Polunjin Ink produkcije na čuvenom Ravena Festivalu u teatru „Aligijeri“. Ovaj nesvakidašnji muzičko-scenski spektakl izveden je u čast Dantea – po motivima „Božanstvene komedije“. Pored najveće zvezde baleta Sergeja Polunjina, na sceni se pojavljuje Anđela koja glasom oživljava lik Danteove muze, Beatriče.
© Foto : Sputnjiku ustupila Polunjin Ink produkcija Sergej Polunjin i Anđela Ninković u predstavi „Dante Metanoja”
Sergej Polunjin i Anđela Ninković u predstavi „Dante Metanoja” - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Sergej Polunjin i Anđela Ninković u predstavi „Dante Metanoja”
„Veoma mi je drago što sam nastupala sa Polunjinom. To mi mnogo znači za buduću karijeru. Njegov pokret i moj glas su se međusobno dopunjavali“, istakla je Anđela povodom ove predstave gostujući u Sputnjiku.
Anđela Ninković se bavi muzikom od svoje pete godine. Da je reč o vanserijskom sopranu potvrđuje činjenica da joj je čuveni kompozitor mjuzikla Endru Lojd Veber lično ustupio svoj kompletan opus na izvođenje, kao i da je nastupala u Milanskoj skali sa samo četrnaest godina. Anđela je imala priliku da svoj glas usavršava kod legendarne operske dive Biserke Cvejić. Bila je njena najmlađa i poslednja učenica.
Ninkovićeva je dobitnica velikog broja prestižnih priznanja na juniorskim takmičenjima širom sveta. Trenutno studira na Muzičkoj akademiji Univerziteta Slobomir, smer solo pevanje, u klasi profesorke Anastasije Holc.
Ceo intervju sa Anđelom Ninković pogledajte u videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala