Počinje jubilarni „Šopen fest“

© Foto : Ustupljeno SputnjikuPoster za „Šopen fest“
Poster za „Šopen fest“ - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Deseto festivalsko izdanje "Šopen festa" pod nazivom "Jubilarni Šopenovi dani" biće održano u periodu od 11. do 15 oktobra, a publika će tradicionalno biti u prilici da čuje koncerte vrsnih pijanista i mladih talenata u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.
Program "Šopen festa" počinje svečanim otvaranjem 11. oktobra u 20 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa programom „Dame sviraju Šopena" u kome nastupaju Biljana Gorunović, Rita Kinka, Marija Đukić.
Na festivalu će nastupiti značajna pijanistička imena među kojima su i predstavnici iz Republike Srpske - pijanista Arsen Čarkić, profesor na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, održaće resital 12. oktobra u 19:30 sati, u sali Skupštine Grada beograda, a mladi banjolučki talenat Konstantin Kosanović, nastupiće u okviru programa "Podijum mladih talenata" 15. oktobra u Galeriji "Artget", sa početkom u 19 sati.
"Šopen fest" organizuje udruženje "Kreartiva" iz Beograda sa Ambasadom Poljske kao pokroviteljem i Ministarstvom za kulturu i informisanje Republike Srbije kao generalnim sponzorom, uz podršku Grada Beograda, Kulturnog centra Beograda, Muzičke omladine Novog Sada, Galerije Matice Srpske u Novom Sadu, Muzičkog centra Kragujevac, Spomen parka "Kragujevački oktobar", Prve privatne muzičke škole "Eva mjuzik" i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala