- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nova zabrana Gugla: Nema zarade od „lažnih tvrdnji o klimatskim promenama“

© AP Photo / Jens MeyerGugl
Gugl - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Kompanija Gugl će zabraniti objavu digitalnih oglasa koji „promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama“ pored drugih oglasa, čime se nada da će tako ograničiti prihode onih koji negiraju klimatske promene i zaustaviti širenje dezinformacija na svojim platformama.
Kompanija je objavila na svom blogu da će nova mera biti primenjena i na Jutjubu, koji je prošle nedelje najavio opsežno suzbijanje dezinformacija o vakcinama. Iz Gugla su saopštili da se Jutjub sadržaji sa „lažnim tvrdnjama o klimatskim promenama“ tako neće moći da se monetizuju.
„Sve više naših oglašivača i medijskih partnera obratilo nam se direktno izrazvši zabrinutost zbog oglasa koji se objavljuju pored njihovih, a promovišu netačne tvrdnje o klimatskim promenama. Oglašivači jednostavno ne žele da se njihovi oglasi prikazuju pored takvog sadržaja“, navodi Gugl, a prenosi agencija AP.
Novim merama će se „zabraniti reklamiranje i monetizacija sadržaja koji je u suprotnosti sa ustanovljenim naučnim konsenzusom o postojanju i uzrocima klimatskih promena“, navodi se u Guglovom blogu.
Ograničenja će biti uvedena na sadržaje u kojima se klimatske promene nazivaju obmanom ili u kojima se negira da su emisije gasova sa efektom staklene bašte i ljudske aktivnosti doprinele dugoročnom zagrevanju zemlje.
Iz Gugla su objasnili da će koristiti automatizovane alate i ljude recenzente za sprovođenje nove mere kada ona stupi na snagu u novembru.
Ova kompanija, jedan od dva dominantna igrača u globalnoj industriji digitalnih oglasa, prošle godine je zaradila 147 milijardi dolara prihoda od oglasa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
DRUŠTVO
Brutalnom cenzurom Zapad ratuje protiv „oaza drugačijeg mišljenja“, vodeći svet u totalitarizam
Nadzor - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
Veliki brat vas posmatra: Zapad se pretvara u društvo totalnog nadzora
Jutjub logo - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Rusija optužila Jutjub za redovno cenzurisanje ruskih medija
Sve vesti
0