- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Morao sam da jedem ‚hranu za siromašne‘, porodica je patila zbog mojih grešaka“

© AFP 2023 / THOMAS COEXMark Filipusis i Rodžer Federer
Mark Filipusis i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Nekada veoma uspešan teniser Mark Filipusis otkrio je teške detalje iz svog života i prisetio se trenutka kada je dotakao dno i kada je morao da, kako kaže, jede „hranu za siromašne“.
Australijanac je tokom profesionalne karijere osvojio 11 trofeja, igrao finale US opena i Vimbldona i bio osmi igrač planete.
Zbog učestalih povreda nije napravio dodatan iskorak ka večnosti, a kada je završio sa igranjem tenisa usledili su veliki problemi.
„Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i moja porodica je sve stavila na kocku. Moj otac je imao dobar posao u banci, ali je dao otkaz kako bi meni pomogao da ispunim svoje snove. Dobra vest je da sam uspeo i da otac i majka više nisu morali da rade, ali kasnije sam došao u tešku situaciju“, rekao je Filipusis.
Mnogi profesionalni sportisti često završe bez novca nakon karijere jer ne mogu da se oproste od loših navika, a priliv finansija bez turnira i sponzora nije dovoljan da se isti stil života sačuva.
Filipusisa godinama prati anegdota da je jedanputa otišao u najbližu prodavnicu i kupio automobil od 100.000 dolara – jer nije mogao da nađe slobodno taksi vozilo.
„Kada ste sportista poslednja stvar u životu o kojoj želite da razmišljate jesu 'kišni dani'. Nekoliko meseci sam bio u 'daunu'. Nisam mogao sebi ništa da priuštim, molio sam prijatelje da mi daju novac za hranu. Sedam dana smo znali da jedemo testeninu od kupusa koju je moja majka ranije zvala 'hrana za siromašne'. To su bili kupus i malo testenine sa začinima. Najgore mi je bilo da gledam kako porodica pati zbog mojih grešaka“, dodao je sada već 44-godišnji Australijanac.
Pazite šta pišete, FBI je na zadatku!
Da li ste znali za ovaj rekord? Dvojica ispred Đokovića – jedan očekivano, drugi ne
Šta zapravo znači poruka koju je uputio Federer
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala