- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Građanski pokret URA: Pre rekonstrukcije Vlade analiza njenog rada i izglasavanje Tužilačkog saveta

© Sputnik / Milena CmiljanićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Građanski pokret URA odgovorio je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na upit koji je dao strankama aktuelne većine o pregovorima za rekonstrukciju Vlade.
Njihov odgovor prenosimo u celosti:
"Poštovani g. Krivokapiću,
Kao što Vam je poznato Građanski pokret URA, kao politički subjekat koji čini aktuelnu većinu, je uvijek bio otvoren za saradnju i razgovore i radio je sve da aktuelna 42. Vlada Crne Gore bude uspješna i ostvari sve svoje zacrtane ciljeve.
Kako je potreba za unapređenjem rada potrebna i poželjna u svakom procesu mi smo raspoloženi za razgovor povodom unapređenja rada Vlade i njenog funkcionisanja. Za Građanski pokret URA rekonstrukcija Vlade može se zasnivati samo na istim principima na kojima aktuelna Vlada Crne Gore i funkcioniše – dakle, to je ekspertsko-nestranački princip.
Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra/arke.
Analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi.
Stoga predlažemo da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.
Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa.
Takođe, koristimo i ovu priliku da naglasimo da je za URU izglasavanje Tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.
Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade", preneo je Dan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala