- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je vreme za sudar šampiona Evrope i Amerike?

© AFP 2023 / INA FASSBENDERAnadolu Efes proslavlja titulu šampiona Evrope 2021.
Anadolu Efes proslavlja titulu šampiona Evrope 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Turski košarkaški stručnjak Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa, rekao je da bi njegova ekipa igrala plej-of NBA lige i izazvao američkog šampiona rekavši da je vreme da se sastanu najbolji sa evropskog i američkog tla.
Ataman je u Efes došao po treći put u karijeri 2017. godine i od tada uspeo da sklopi moćan tim koji je prekinuo dominaciju Fenerbahčea.
Prošle sezone je otišao korak dalje i turski tim odveo na krov Evrope, a prema sadašnjim izjavam se može videti da je i dalje izuzetno ponosan na taj uspeh.
„Promenio sam sudbinu turske lige u poslednje tri godine. Pre mene Fenerbahče je uvek osvajao titulu, a otkad sam došao nisu osvojili ništa. MIslim da bismo mogli da igramo u plej-ofu NBA lige“, rekao je samouvereni Ataman za „DAZN“.
U fudbalu postoji tradicionalno takmičenje između najboljih timova svih kontinenata u vidu FIFA Klupskog svetskog prvenstva, a Ataman poziva da se nešto slično uvede i u košarci.
„Voleo bih da to igramo. Utakmica između šampiona Evrolige i NBA. Svi pričaju o tome. Vreme je za to!“, uzbuđeno je prokomentarisao.
Usledile su kritike na odlazak važnih igrača iz Evrope u toku NBA sezone, što je najviše zahvatilo Real Madrid prošle godine u vidu odlazaka Gabrijela Deka i Fakunda Kampaca.
„Mislim da je velika greška što neki važni igrači u Evropi odlaze u NBA tokom sezone. Neprihvatljivo je za tržište i prestiže Evrolige ono što se dogodilo prošle sezone Realu“, rekao je Ataman koji je ovog leta uspeo da zadrži najboljeg igrača Evrope Vasilija Micića, iako je Srbin imao prokrečen put ka Oklahoma Siti Tanderu.
Što se tiče ličnog odlaska u NBA, što je nešto praktično nezapamćenog za NBA trenere, kaže da iščekuje ponudu.
„Spreman sam da idem ako mi neko da ponudu. Osvojio sam sve u Evropi, trenirao sam razne NBA igrače i zvezde poslednjih nekoliko godina. Ljudi kažu da Efes gaji stil kao u NBA – a ko je Efesov trener? Ergin Ataman! Spreman sam da ode u NBA tim, ali videćemo šta će se dogoditi“, podvukao je 55-godišnji Turčin.
Srpski košarkaš Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
SPORT
U centru pažnje Srbinova „banana“ – Efes uništio Bešiktaš
Nejt Volters u dresu Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Zvezdin Amerikanac poslao poruku Đokoviću /video/
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Micić ponovo ispred svih u Evropi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala