- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Bitkoin i danas nezaustavljivo raste

CC0 / Pixabay / Bitkoin
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
Pratite nas
Bitkoin je danas premašio granicu od 55 hiljada dolara, prvi put u četiri nedelje, zahvaljujući potražnji institucionalnih ulagača.
Početkom septembra bitkoin je pao ispod te granice zbog velike rasprodaje deonica kompanija koje posluju s kriptovalutama i blokčejn tehnologijom.
Ta kriptovaluta u utorak je nakratko dosegnula 50.808 dolara, stabiliziravši se potom na 50.498 dolara dok se danas kreće nešto preko 55.000 dolara.
Rast vrednosti objašnjava se proširenjem ponude institucionalnih usluga u kriptovalutama u bankama i finansijskim institucijama koje nastoje udovoljiti sve snažnijoj potražnji ulagača.
Američki "Benkkorp" objavio je da uvodi uslugu upravljanja imovinom u kriptovalutama, namenjenu menadžerima za institucionalna ulaganja koji imaju privatna sredstva u SAD i na Kajmanskim ostrvima. Analiza kompanije "Kondesk" pokazala je da je bitkoin u trećem tromesečju porastao 25 posto, a eter 32 posto, navodi Rojters.
Rast bitkoina prati i druga najvrednija kriptovaluta eterum koja u ovom trenutku vredi oko 3.618 dolara, preneo je bankar.me.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala