- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Koliko košta „ubij Srbina“?

© Foto : Zadar/Zvonko Kucelin/ABA ligaNavijači KK Zadar
Navijači KK Zadar - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Košarkaški klub Zadar kažnjen je sa 2.500 evra jer su njihovi navijači na utakmici protiv Partizana uzvikivali „ubij Srbina“, što je samo upozorenje, prema rečima prvog čoveka kluba.
Incident se dogodio u prvom kolu ABA lige, kada je Partizan savladao Zadar na gostovanju rezultatom 78:73.
Tada su Zadrani odlučili da tokom meča skandiraju uvredljive povike prema gostujućem taboru, a sada je stigla kazna od Disciplinskog sudije regionalnog prvenstva.
„Dobili smo novčanu kaznu u iznosu od 2.500 evra. Kaznili su nas zbog vređanja na nacionalnoj osnovi službenih osoba i sudijske trojke iz Slovenije (Matej Boltauzer, Damir Javor i Edo Javor), zatim je vređan i sastav Partizana. Radi se o povicima 'ubij Srbina', 'cigani' i 'slovenačko g****o', spominjala im se i majka. Ovo nam je samo upozorenje, kazna će nam biti i veća, ako se ovo bude ponavljalo“, rekao je prvi čovek kluba Željko Žilavec za lokalni list „Antena“.
Podsetimo, ovakvo ponašanje domaćih navijača nije prošlo pozitivno kod jednog dela Zadrana, pa su stigle i osude na društvenim mrežama.
„Opet smo svedočili sramotnim uzvicima 'ubij Srbina', pa se nakon toga pevalo 'Evo zore, evo dana'. Klasična i izlizana plejlista, uglavnom nezrelih maloletnika. Vi niste navijači, vi ste sramota zbog kojih će klub dobiti prvu kaznu“, navedeno je na nezvaničnoj navijačkoj stranici KK Zadar.
Dabl-dabl za 16 minuta, ali – Bjelica pobedio Jokića! /video/
Novi Jokić? /video/
Mitrović briljirao – Zvezda furioznom igrom u završnici pobedila Budućnost!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala